Amatu mājas apmeklētāji tiek gaidīti sestdien, 29.martā, plkst. 12, lai kopīgi pieskandinātu, piegrabinātu un piegrebtu Amatu mājas telpas, kur viesosies divi meistari Artis Gulbis un Guntis Niedoliņš.

Mūzikas instrumentu ekspresizstādi un meistarklasi vadīs mūziķis – mākslinieks Artis Gulbis. Pašlaik viņa arsenālā ir vairāk kā 50 dažādi mūzikas instrumenti, kurus viņš labprāt demonstrē interesentiem. Artis Gulbis savulaik darbojies A.Rūtentāla kustību teātrī, bijis arī viens no pasaules mūzikas grupas Rīsa zvejnieki dalībniekiem, muzicējis kopā ar Ilgu Reiznieci un sadarbojas ar dažādiem māksliniekiem buto dejas mākslas projektos.

Meistarklasē pie Gunta Niedoliņa apmeklētāji varēs arī darināt mūzikas instrumentu- trejdeksni. Guntis Niedoliņš pirms gadiem divdesmit kā Ventspils tehnikuma absolvents pārcēlās uz Jūrkalnes laukiem, uz savām senču mājām Straumēniem. Tā kā diplomētam metāla virpotājam uz lauku darbiem prāts diez ko nenesās, Guntis izvēlējies koka amatniecību. Viņa īpašais stiķis ir Zaru mēbeles.

Savukārt tie apmeklētāji, kurus vairāk saista nemuzikāli koka priekšmeti, kokamatnieka Gunta Niedoliņa vadībā varēs iededzināt sagatavotās koka pamatnēs dažādus etnogrāfiskos ornamentus vai zīmes.

Foto: culture.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: