Ventspils aktivizēs sadarbību ar Indiju investoru un studentu piesaistē no Indijas, pēc tikšanās ar Indijas vēstnieci Latvijā Banašrī Bosi Harisoni informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pašvaldība ar vēstnieci, kura šodien ieradusies darba vizītē Ventspilī, pārrunājusi sadarbības iespējas investoru piesaistē, uzņēmējdarbības attīstībā un augstākajā izglītībā.

Harisone, kura ir Indijas vēstniece ne tikai Latvijā, bet arī Zviedrijā, iepazīstinājusi Lembergu ar zviedru pieredzi. "Viņa pastāstīja, ka Zviedrijas valdība, lai piesaistītu Indijas studentus, plānojot noteikt, ka pēc augstskolas beigšanas vienu gadu viņiem ir darbs. Mūsu valdība to, protams, nevar atļauties, bet jāpainteresējas, kas ar to domāts, - reāls darba piedāvājums, par ko es šaubos, vai arī tā ir uzturēšanās atļauja vienu gadu, jo, protams, Indija nav Eiropas Savienības dalībvalsts, līdz ar to nevar tā vienkārši no turienes atbraukt uz Zviedriju un strādāt," skaidroja Lembergs.

Indijas vēstniece pēc tikšanās ar Ventspils domes un Ventspils brīvostas pārvaldes vadību pēcpusdienā apmeklēja arī Ventspils Augstskolu, kur tikās ar augstskolas rektori Gitu Rēvaldi, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka valdes priekšsēdētāju Ivaru Eglāju un Saeimas deputātu Jāni Vucānu, kurš darbojas arī Saeimas grupā sadarbībai ar Indijas parlamentu.

Apskati vizītes foto!

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: