Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Gājputni nāk mājās

Tālākajiem gājputniem vēl mērojami simtiem, pat tūkstošiem kilometru, taču tuvākie – tie, kuri ziemu pavadījuši Eiropas dienvidos, – jau atlidojuši mājās.

Rubeni apbalvo ar unikālu augļu trauku

Godinot mūsu kamaniņbraucēju Mārtiņu Rubeni, kas Soču ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sumināja viņu ar īpašu sudraba augļu trauku.

2.lpp. Viedoklis: „Mājturība”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Lai gan savā dzīvē neesmu uzadījusi nevienu šalli vai zeķi, piekrītu tiem, kuri uzskata, ka mājturības apguvei skolās ir ļoti liela nozīme. Mājturība gan nenozīmē tikai adīšanu. Tai ir daudz plašāka varēšana un arī nozīme. Mājturība ar gudra pedagoga palīdzību var jaunajiem cilvēkiem iedot labu ceļamaizi tālākajai dzīvei.»

3.lpp.

Novadā uzņemtā filma vēl topā

Nu jau vairākus gadus Jūrkalnē vasaras rit mierīgu gaitu, bet 2011. gada maijā un jūnijā novadā norisinājās vērienīgas Āzijas grāvējfilmas uzņemšanas darbi. Runas par mūspusē uzņemto filmu vēl joprojām nenorimst.

Pārsteidz Ventspils līmenis tūrismā

Ventspils ir lielisks piemērs, kā kopleksi strādāt pie tūristu piesaistes. Ventspilnieku pieredze lieti noderēs visas Kurzemes kontekstā.

4.lpp. Izglītība. Var izvēlēties – adīt vai virpot

Daudziem varbūt šķiet, ka skolu programmas paredz mājturības stundās skolēnus dalīt pēc dzimuma. Tā nav – arī meitenes var izvēlēties zāģēt un virpot, bet zēni – tamborēt un adīt.

Paša radītajam ir vērtība

Lai arī par mājturību sabiedrībā un arī skolas vidē valda dažādi viedokļi, tam ir sava vieta skolēnu izglītošanā un prasmju apguvē.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Lietkabelis nolauzts, tagad kārta Šauļiem

Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālu sasnieguši pašreizējie tās čempioni BK Ventspils basketbolisti, kuri izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pēc negaidītā zaudējuma Lietuvā atbildes spēlē Ventspilī lika pamatīgi trūkties Lietkabeļa spēlētājiem.

Futbolisti no Turcijas atgriežas ar uzvaru

Divu nedēļu garo treniņnometni Turcijā noslēguši FK Ventspils futbolisti, kas pēdējā pārbaudes spēlē ar 1:0 (0:0) pārspēja Krievijas otrās līgas komandu Ņižņekamskas Neftekhimik.

7.lpp.

Cerības pārtop reālā vīzijā par skolu

Viesojoties Ventspilī, kultūras ministre Dace Melbārde deva cerību, ka turpmāk valsts apzinīgāk attieksies pret tās pārraudzībā esošo skolu. Tiks būvēta jauna ēka.

Kad vienam labi, tad otram – auksti

Ņemot vērā salīdzinoši dārgās siltuma izmaksas, siltuma patērētājiem daudzdzīvokļu māju dzīvokļos nereti nākas izvēlēties starp patīkamu temperatūru dzīvokļos un siltuma rēķinu lielumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: