Baltijas Basketbolu līgas pirmajā astotdaļfināla spēlē BK "Ventspils" basketbolisti dramatiskā mača galotnē viesos ar 66:67 piekāpās "Lietkabelis" komandai, kurai uzvaru nodrošināja pēdējās septiņās sekundēs realizētie divi tālmetieni. Atbildes spēle Ventspilī 1. martā.

Ventspilniekiem šajā mačā pēc slimības palīdzēt varēja saspēlēs vadītājs Lorenco Viljams, taču nenokārtotu formalitāšu dēļ laukumā vēl nevarēja doties jaunpienācējs Villijs Kemps.

Mājinieki maču sāka ar izrāvienu 7:2, bet ventspilniekiem iešūpošanās paņēma minūtes septiņas. Pamazām sakārtojot aizsardzību un pamainot piecinieku, Roberta Štelmahera padotajiem izdevās pārņemt spēles grožus savās rokās un arī tikt priekšā. Ceturdaļas izskaņa izvērsās sevišķi veiksmīga. Pēc Ivana Ņelubova garām aizmestā soda meitiena bumbu savāca Mārtiņš Laksa, kurš pēdējā sekundē, atrodoties nedaudz aiz centra līnijas, paguva izmest, turklāt arī sarūpēt pārkāpumu sāncensim. Sekoja trīs precīzi soda metieni un BK "Ventspils" pirmās desmit minūtes noslēdza savā labā 18:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā ventspilnieki turpināja attālināties, bez žēlastības izmantojot mājinieku kļūdas. Pēc Māra Gulbja tālmetiena tablo vēstīja 30:22, Aļģirts Brazis sauca savu komandu uz minūtes apspriedi. Nevar teikt, ka tā deva labumu, jo BK "Ventspils" tika arī 13 punktu attālumā (35:22), taču puslaiku beigu daļā divas reizes minūtes pārtraukumu jau pieprasīt bija spiests Štelmahers. Bumba nedz gāja grozā, nedz bija saķerama savā laukuma pusē pēc mājinieku neprecīziem metieniem un pārsvars dila... Mājinieki tika līdz sešu punktu attāluma, bet pēdējo uzbrukumu varonis izrādījās Džerajs Grants. Vispirms viņš bloķēja metienu, bet pēc brīža dabūju bumbu grozā pats - 39:31.

Pēc pārtraukuma krietni labāk maču atsāka mājinieki, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un īsā laikā pārvelkot svītru visam, ko ventspilnieki bija sastrādājuši pirmajā puslaikā. Samocītam uzbrukumam klāt nāca neprasme kontrolēt savu grozu, un trešās ceturtdaļas izskaņā iedzinēju lomā jau bija BK "Ventspils". Kopīgiem spēkiem sāncenšu skrējienu tomēr izdevās piebremzēt, bet pēdējā uzbrukumā arī tikt priekšā 48:47.

Punkts punktā risinājās arī ceturtā desmitminūtē, lai gan iespējas atrauties drošākā attālumā šoreiz bija ventspilniekiem. Arī divas minūtes līdz mača beigām BK "Ventspils" bija +4, taču vēl pēc 50 sekundēm uz tablo atkal bija neizšķirts 61:61. Mača izskaņa, lai arī veidojās ventspilniekiem labvēlīga, galu galā aizgāja pa pavisam citu ceļu. Vēl septiņas sekundes līdz spēles beigām visiem bija četru punktu pārsvars, taču sarežģītu tālmetienu pamanījās trāpīt Mants Kazons, bet pēdējā sekundē mērķi sasniedza arī avantūrisks Derika Leonarda trīnītis - 66:67.

Tas nozīmē, ka atbildes spēlē ventspilniekiem, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, nepieciešama uzvara ar vismaz divu punktu pārsvaru, jo uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā. Atbildes spēle Ventspilī risināsies jau 1. martā.

Lietkabelis - Ventspils 67:66 (14:18, 17:21, 16:9, 20:18)

Ventspils: Zaķis 16, Grants 9 (8ab), Gulbis 9, Vairogs 7 (7ab), Viljams 7, Valters 6, Timma 5, Lejasmeiers 2, Butjankovs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: