Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēcīgāko klubu duelī Ventspilī mājinieki BK "Ventspils" basketbolisti labāk aizvadīja lielāko daļu mača, taču tā izskaņā neprata nodrošināt uzvaru, piedzīvojot zaudējumu 61:62.

VEF pieteikumā šī vakara mačā bija vien deviņi spēlētāji, no kuriem divi bija jaunie (Pļavnieks, Pasečņiks). Gatim Jahovičam neliels savainojums, bet Antuānam Robinsonam jāizlaiž spēle leģionāru limita dēļ.

Spēli komandas sāka "palēnām", rezultātam augot lēni un pamīšus. Tikko ventspilniekiem laukumu atstāja Zaķis, arvien vairāk izpaudās Rīgas pārsvars groza tuvumā, ko apliecināja vairāku uzbrukuma bumbu izcīnīšana. Pāris neizdevušies uzbrukumi, un Butjankovs divarpus minūtes pirms ceturtdaļas beigām ar danku ātrajā uzbrukumā atkal izvirzīja vadībā mājiniekus (11:10), brīdi vēlāk liekot Butautam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Jau pirmās ceturtdaļas beigās īsā soliņa dēļ Butautam pie mīnusiem nācās laist laukumā abus jaunos - Pļavnieku un Pasečņiku. Pēc desmit minūtēm 15:13 par labu mājiniekiem.

Spēle attaisnoja līderu dueļa statusu, rezultāts turpināja augt līdzīgi, taču ar allaž nelielu mājinieku pārsvaru. Trīsarpus minūtes pēc otrā ceturkšņa sākuma "Ventspils" pārgāja uz īso sastāvu ar Timmu ceturtā numura pozīcijā. Brīdi vēlāk Sandis Valters trāpīja grūtu sev raksturīgu trejaci, panākot jau plus seši (25:19). Uz to VEF atbildēja ar Bajramoviča trejaci un Brauna pārtverto bumbu, ko amerikānis pārvērta vēl divos punktus, un ceturtdaļas vidū uz sapulci savējos jau sauca treneris Štelmahers. Kurzemnieki laicīgi izkārtoja piezīmju normu VEF komandai, un Vairogs ar sodiņiem divarpus minūtes pirms puslaika beigām atjaunoja sešu punktu pārsvaru (33:27), bet brīdi vēlāk Akselim vēl divi precīzi metieni no labdarības līnijas. Atlikušajā laikā punktus guva Artūrs Bērziņš un Bajramovičs, un puslaika pārtraukumā "Ventspils" atradās vadībā ar 33:31.

Otro puslaiku "Ventspils" sāka ar elegantu izspēli, kas ļāva uzreiz Zaķim atklāt puslaika rēķinu. Sekoja VEF izrāviens, un divas minūtes pēc puslaika sākuma Nikss pārtvēra un ātrajā ielika no augšas, izvirzot vadībā jau viesus (39:37). VEF spēlēja agresīvāk aizsardzībā, cieši sedzot jau par saņemšanu, kas lika mājiniekiem vairākkārt pieļaut kļūdas. Divas ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām Zaķis ar "put-back" danku panāca mīnus viens savējiem (46:47), bet jau pēdējā minūtē Vairogs ar trijnieku atjaunoja mājinieku vadību (49:47). Bajramovičs ar sodiņiem izlīdzināja, bet Dāvis Lejasmeiers pāris sekundes pirms beigām iemeta trejaci, un pēc 30 minūtēm vadībā arvien atradās ventspilnieki - 52:49.

Pēdējā ceturtdaļā aizvien mājinieki turējās nelielā pārsvarā, bet piecas minūtes līdz beigām Viljamss ar jau savu otro trīspunktnieku šovakar panāca plus seši kurzemniekiem - 60:54. Pēc Butauta pieprasītā minūtes pārtraukuma VEF guva četrus punktus pēc kārtas un izkārtoja ceturto piezīmi Zaķim, un nu jau minūti pieprasīja Štelmahers. VEF pārgāja uz zonas aizsardzību, bet otrā galā Brauns izlīdzināja rezultātu (60:60). Minūti pirms beigām Janičenoks, atguvies no brīdi iepriekš saņemtā trieciena pa galvu, iemeta abus soda metienus, izvirzīdams vadībā viesus (62:60).

Pusminūti vēlāk Butjankovam bija iespēja gūt divus punktus ar sodu, tomēr bumba noripoja pa stīpu. No sodiņiem precīzs bija viens. VEF uzbrukums nebija sekmīgs, un mājiniekiem bija pēdējā uzbrukuma iespēja. 5,7 sekundes līdz beigām Štelmahers sasauca sapulci, lai uzprojektētu uzvaras plānu. Bumba nonāca pie Viljamsa, kurš devās caurgājienā, izdarīja metienu, bet bumba... noripoja pa stīpu un neizkrita cauri tīkliņam.

Līdz ar to VEF izcīnīja dramatisku uzvaru ar rezultātu 62:61.

Ventspils - Rīgas VEF 61:62 (15:13, 18:18, 19:18, 9:13)
Ventspils
: Zaķis 14, Valters 9, Viljamss 8, Vairogs 8, Butjankovs 7, Timma 6, Gulbis 6, Lejasmeiers 3.
VEF: Brauns 13, Bajramovičs 13, A.Bērziņš 11, Janičenoks 9, Nikss 8, J.Bērziņš 5, Pasečņiks, Pļavnieks.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: