Pirmajā Ventspils novada lauksaimnieku ballē Ancē zemniekus sveica novada pašvaldība un lauksaimnieku sadarbības partneri.

Šādu pasākumu Ventspils novada pašvaldība un Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju birojs organizēja, lai pateiktos zemniekiem par viņu ieguldījumu novada attīstībā. Novada pašvaldības vadītājs Aivars Mucenieks ballē teica: "Zemnieki dod darbu ne tikai sev, bet arī citiem novada iedzīvotājiem, turklāt tie lauksaimnieki, kuri iesaistījušies ražošanā, dara to labi. Par to mums ir patiess gandarījums, tāpat gandarījums arī par to, ka Lauksaimniecības konsultāciju centra Ventspils biroja vadītājs Alfons Spēks jau pagājušajā gadā ieminējās, ka arī mūsu novadā vajadzētu rīkot zemnieku balli un nu tas ir noticis."

 

Ballē klātesošos uzrunāja arī Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja Juzefa Kļava, norādot: "Man ir prieks par 2013. gada lauksaimnieku rezultātiem, kas skaidri pierāda – panākumus darbā nosaka pašu neatlaidība, uzņēmība, lauku sētas izjūta un svētība.Ventspils novadā ir ļoti daudz nepārspētu līderu, kuri regulāri paplašina apsaimniekojamās platības, iegūst augstas graudaugu, rapšu un zālāju ražas, kā arī mērķtiecīgi izkopj savus šķirnes ganāmpulkus.

 

Ventspils novada saimniecībām īpaši raksturīgs tas, ka liela daļa attīsta bioloģisko lauksaimniecību, domājot par augstvērtīgu pārtikas produktu ražošanu mūsu iedzīvotāju galdam. Pozitīvi vēlos novērtēt arī sasniegtos rezultātus piensaimniecībā, jo zemnieku sapnis par augstiem rezultātiem ir kļuvis par realitāti. Nepārspēts līderis Latvijas valsts līmenī ir SIA "Jāņlejas" (Antra un Ainars Kuģenieki), kura pēc 2011.–2012. pārraudzības rezultātiem ierindojusies 6. vietā Latvijas labāko ganāmpulku sarakstā."

 

Ventspils novada pašvaldība šoreiz sveica: z/s "Oši", īpašnieks Gatis Blaubergs (Usma), z/s "Bērziņi", īpašnieks Juris Lastovskis (Jūrkalne), z/s "Ābolkalni, īpašnieks Artis Fetlers (Piltene), SIA "Lejnieki", īpašnieks Anrijs Aumalis (Ugāle), z/s "Krāciņi", īpašnieks Aivars Dambis (Vārve), z/s "Pūpoliņi", īpašnieks Kaspars Pūpoliņš (Vārve), z/s "Krasti", īpašnieks Vilnis Oliņš (Tārgale), SIA "Jāņlejas", īpašnieki Ainārs un Antra Kuģenieki (Ance), z/s "Bērziņi", īpašnieks Imants Bērziņš (Pope), z/s "Kalnarāji", īpašniece Ināra Špude (Ziras), SIA "Kursa Agro", īpašnieki Jānis un Ieva Freiji (Zlēkas), un z/s "Austrumi" Pēteris Landmanis (Užava).

 

Pārējo saimniecību saraksts un sveicēji:

z/s "Krasti" Vilnis Oliņš, z/s "Ieriņi", īpašnieks Ints Apsītis, z/s "Rožkalni S.G.", īpašnieks Saltis Gūtmanis, z/s "Medņi", īpašnieks Nils Gūtmanis (dāvanas no "Baltic Agro"), z/s "Dzintari" Rudīte Švarce ("Hipotēku banka"), SIA "Jāņlejas", īpašnieki Ainars un Antra Kuģenieki ("SEB Banka" un SIA "Amazone"), SIA "Usmas SPA", īpašnieces Inga Jansone un Sandra Backāne, z/s "Muižgaļi", īpašnieki Vita un Andis Vītolbergi ("SEB Banka"), z/s "Jaunobe", īpašnieks Juris Gedrovics (a/s "Talsu piensaimnieks", SIA "Tārgalīte", vadītājs Guntis Rozentāls (a/s "Talsu piensaimnieks" un SIA "Litagra"), SIA "Jaunpope", valdes priekšsēdētāja Ligita Indriksone, z/s "Līčilīči", īpašnieks Vladimirs Muhamedišins, z/s "Valki", īpašniece Diāna Grīnberga, un z/s "Cērpi" (PKS "Dundaga"), z/s "Viesturi", īpašniece Ligita Damberga, un z/s "Arods" Vilnis Heibergs (Lauksaimniecības konsultāciju birojs), z/s "Kalveres", īpašnieks Uldis Megnis ("Elagro Trade" un "Swedbanka"), z/s "Akmeņkalni", īpašnieks Kārlis Akums, un z/s "Rožnieki", īpašnieks Aivars Kalniņš (SIA "Litagra"), SIA "Ugāles Agro", īpašnieks Erlings Matiasens, un individuālais komersants Vilnis Kairišs ("Citadeles banka").

 

ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: