28. un 29. novembrī Liepājas Universitātē notiks 18. starptautiskā zinātniskā konference “Vārds un tā pētīšanas aspekti”. Šajā konferencē piedalās vairāki Ventspils Augstskolas pārstāvji – mācībspēki un doktoranti.

Asociētā profesore Dzintra Lele-Rozentāle konferences atklāšanas sēdē lasīs referātu par tēmu “(Vidus)lejasvācu valodas loma latviešu un vācu valodā un valodniecībā”. Konferences zinātniskajā komitejā atkārtoti iekļauts profesors Jānis Sīlis, viņš vadīs sēdes sekcijā “Vārds valodu kontaktu un terminoloģijas aspektā”, kā arī referēs par tēmu “Tulkojumzinātnes pētījumu virzieni Latvijā: 1991–2012”.

Konferences darbs notiks trīs sekcijās, kurās Ventspils Augstskolu ar referātiem pārstāvēs arī profesors Juris Baldunčiks (“Salikteņi ar daiļ- latviešu valodā: vēsturisks pārskats”), docente Vita Balama (“Tulkojuma kvalitāte amerikāniskās kultūrvides atspoguļojumā Džona Grišama romānā Pelikānu lieta”), lektore Solvita Štekerhofa (“Materiālo krimināltiesību centrālās terminoloģiskās vārdkopas noziedzīgs nodarījums izcelsme un attīstība”) un doktorants Aleksandrs Filejs (“Krievu-vācu sarunvārdnīcu reģionālās un dialektālās īpatnības dažādos valodas līmeņos”).

18. starptautisko zinātnisko konferenci „Vārds un tā pētīšanas aspekti" organizē Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte un Kurzemes Humanitārais institūts.

 

Konferencē piedalīsies 81 referents no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Vācijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: