Ventspils pilsētas pašvaldība saistībā ar Rīgā būvobjektā notikušo traģēdiju nosūtījusi vēstules veikalu un citu sabiedriski nozīmīgu ēku īpašniekiem ar lūgumu veikt ārkārtas ēku tehniskā stāvokļa apsekojumu, lai pārliecinātos, ka ēku ekspluatācija ir droša.

„Par ekspluatācijā esošu objektu, tai skaitā darījumu un sabiedrisko ēku tehnisko un vizuālo stāvokli atbild ēkas īpašnieks. Pašvaldības Būvniecības administratīvajai inspekcijai atbilstoši normatīvajiem aktiem nav ne tiesību, ne pienākumu veikt ekspluatācijā nodotu ēku tehniskā stāvokļa pārbaudes, to var darīt tikai attiecīgajā jomā sertificētas personas. Būvniecības administratīvā inspekcija nosūtītajās vēstulēs aicina veikalu īpašniekus veikt ēku apsekošanu un informēt pašvaldību par apsekošanas rezultātiem. Vienlaikus norādām, ka katru gadu ziemas periodā, kad izveidojusies bieza sniega sega, tiek nosūtītas vēstules sabiedriski nozīmīgu ēku īpašniekiem, uzliekot par pienākumu nekavējoši attīrīt ēku jumtus no sniega,” norāda Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas vadītājs Jurģis Rasa.

 

„Patlaban nav īsti skaidrs, kāpēc notika traģēdija lielveikalā „Maxima”, taču, visticamākais, nelaime notikusi virs ēkas jumta veikto būvdarbu dēļ. Jebkurā būvprojektā viss galvenokārt atkarīgs no diviem faktoriem – būvkonstruktora veiktajiem aprēķiniem, kuru pareizību un atbilstību būvniecības standartiem viņš apstiprina ar savu parakstu projektā, un būvdarbu izpildes kvalitāti, par kuru atbild būvuzņēmēji, autoruzraugi un būvuzraugi,” norāda Rasa.

 

Ventspils pilsētas pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: