Kurzemes Plānošanas reģions aicina seniorus piedalīties konkursā un pieteikt savā novadā vai pilsētā ērtāk pieejamos vides objektus un iestādes, informēja Kurzemes Plānošanas reģiona pārstāve Ilze Ārniece.

Konkursā seniori var ieteikt ērtāk pieejamos objektus (parkus, pastaigu takas u.tml.), sabiedriskās iestādes (bibliotēkas, skolas, pašvaldības u.c.), dzīvojamās mājas un citas publiski pieejamas ēkas.

Konkursa uzdevums ir līdz 27.decembrim nofotografēt savā pilsētā vai novadā vienu līdz trīs pieejamus publiskos objektus vai iestādes un foto kopā ar objektu nosaukumu un adresi, kā arī īsu aprakstu par to, kādēļ izvēle ir par labu šiem objektiem, nosūtīt Kurzemes Plānošanas reģionam elektroniski vai pa pastu.

Aktīvāko un atraktīvāko ideju iesniedzējiem balvā būs iespēja nākamā gada janvārī doties apmaksātā divu dienu braucienā pa Kurzemi un Ziemeļlietuvu, apskatot projektā "Mana sociālā atbildība" pielāgotos objektus un iestādes. Uzvarētāju paziņošana notiks 2014.gada 6.janvārī.

Aptaujas mērķis ir veicināt interesi un izpratni par universālo dizainu, tā principiem un nozīmi sabiedrības integrācijas veicināšanā. Ar universālā dizaina jēdzienu saprot tādu produktu, vides, pakalpojumu un informācijas noformējumu un pasniegšanas veidu, kas būtu pieejams pēc iespējas plašākai sabiedrībai bez nepieciešamības tos papildus uzlabot vai pielāgot atsevišķu cilvēku vajadzībām un ērtībām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: