Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu šodien premjers Valdis Dombrovskis paziņoja par valdības krišanu un savu demisiju.

Dombrovskis par šādu lēmumu izšķīries, uzņemoties politisku atbildību par Zolitūdes traģēdiju.

"Gribu pateikt paldies Latvijas sabiedrībai par tās līdzdalību, ko esmu jutis smagajā ekonomikas un finanšu krīzes pārvarēšanā un kas ļauj Latvijai atgriezties uz izaugsmes ceļa. Vēlos atvainoties par tām lietām, kas nav izdevušās," sacīja Dombrovskis.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas.


Īpaši sasauktā preses konferecnē Dombrovskis uzsvēra, ka pēdējās dienās domājis par šādu soli, bet par to tiešām izšķīries tikai pēc tikšanās ar prezidentu. Viņš atzina, ka nepieļauj tādu iespēju, ka varētu ķerties pie nākamās valdības veidošanas un ticamākais atgriezīsies Saeimā kā deputāts. Tiesa pagaidām, kamēr jauna valdība nav izveidota, strādāt turpinās pašreizējais premjers un ministri.

Dombrovskis sacīja, ka pēdējās dienās valdībā pieņemti lēmumi, kas palīdzēs Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem.

Valda Dombrovska paziņojums

Foto: balticreports.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: