Ventspils novada pašvaldība nākamā gada Sociālā dienesta budžetā paredzējusi 9954 latus bērnu rehabilitācijai atbalsta centrā ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš".

Šī ir pirmā reize, kad saprotot, cik būtiska bērniem ar funkcionāliem traucējumiem ir profesionāla palīdzība, Ventspils novada pašvaldība nolēmusi piešķirt finansējumu viņu ilglaicīgam atbalstam.

 

"Cimdiņa" vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa uzskaitījusi, ka šogad centrā dažāda veida palīdzību saņēmuši 32 novadā dzīvojošie nepilngadīgie klienti: "Mēs jau daudzus gadus cenšamies palīdzēt arī novada bērniem ar īpašām vajadzībām. Tādēļ, rakstot un realizējot Eiropas Sociālā fonda projektu, 2012. un 2013. gadā paredzējām finansējumu, lai varētu apkalpot arī viņus, sniedzot logopēda, mūzikas terapijas, Montesori, psihologa, sociālā darbinieka, speciālā pedagoga, Minhenes funkcionālā diagnostikas, Bobata un koriģējošās vingrošanas, radošo darbnīcu, vecāku atbalsta grupu un citus pakalpojumus. Minētais projekts diemžēl drīz, 30. decembrī, noslēgsies, bet nākamais iesniegtais nesaņēma finansiālu atbalstu, tādēļ lūdzām palīdzību Ventspils novada domei, lai nebūtu jāpārtrauc iesāktais darbs, kas divu gadu laikā ir devis daudz labu rezultātu – jaunas prasmes un iemaņas bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Pateicoties Ventspils novada domes finansiālajam atbalstam, mēs varēsim turpināt darbu ar novada bērniem. Paldies par to!"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: