Labklājības ministrijas (LM) konkursā "Labākais sociālais darbinieks Latvijā" otro vietu 49 pretendentu vidū ieguvusi Ventspils krīzes centra ģimenēm ar bērniem "Paspārne" darbiniece Inga Ābiķe.

Inga Ābiķe strādā ar cilvēkiem, kuri saņem pakalpojumus valsts finansētajās sociālās rehabilitācijas programmās. Ābiķes sagatavotos sociālās rehabilitācijas plānus un to realizāciju šogad pakalpojumu kvalitātes auditori ir novērtējuši kā ļoti profesionālus, norāda LM pārstāve Liene Užule. Sociālā darbiniece arī aktīvi piedalās projektos, piemēram, nometnēs vardarbībā cietušiem bērniem.

Pirmo vietu šajā konkursā ieguvusi Balvu novada domes Dzīvokļu komisijas locekle Ilona Džigure, bet trešās vietas ieguvēja ir sociālā darbiniece Sandra Darkēvica. Viņa strādā Rīgas pilsētas Sociālā dienesta Latgales rajona nodaļas teritoriālajā centrā "Avoti".

Visas laureātes balvās saņēma skaistumkopšanas procedūras, SPA, vakariņas un nakšņošanu viesnīcā, pārsteigumu no TV3 raidījuma "Ievas pārvērtības", kā arī dāvanu karti 300 latu vērtībā.

Konkurss "Labākais sociālais darbinieks Latvijā" šogad norisinājās pirmo reizi un tā mērķis ir popularizēt sociālā darbinieka profesiju, kā arī apzināt tos Latvijas sociālos darbiniekus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē un sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā.

Konkursam tika pieteikti 49 pretendenti. Aktīvākie pieteicēji bijuši rīdzinieki, kā arī Liepājas, Rēzeknes, Jelgavas un Ventspils iedzīvotāji. Savukārt novadu vidū aktīvākie bijuši Jelgavas, Priekules, Tukuma, Daugavpils, Dobeles, Cēsu, Balvu, Rucavas, Babītes, Pāvilostas, Lielvārdes, Dagdas, Saldus, Ozolnieku, Kuldīgas, Krustpils, Rūjienas un Madonas novads.

Konkursā tika vērtēts pretendenta ieguldījums sociālā darba prakses attīstībā, starpprofesionālā un starpinstitucionālā sadarbība, sociālā darba praksē pielietotās inovatīvās sociālā darba metodes un ieguldījums sociālā darba profesijas attīstībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: