Lai Baltijas jūras problēmu risināšanā iesaistītu nākamos jūras saimniekus, kuri šobrīd vēl sēž skolas solos, kampaņas Spēks ir tīrā jūrā organizatori šoruden uzsāk īpašu Baltijas jūras izglītības programmu.

Tās laikā vidusskolēniem būs iespēja noklausīties izglītojošu lekciju, piedalīties īpašā spēlē Jūras saimnieku parlaments, kā arī zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) konkursā. Nākam otrdien, 26. novembrī, kampaņas organizatori lekcijas lasīs, par spēli un ZPD konkursu stāstīs Ventspils 4. vidusskolas, Ventspils 1. ģimnāzijas, kā arī Ventspils novada Ugāles vidusskolas 11. klašu skolēniem.

Pasaules Dabas Fonda (PDF) eksperti norāda, ka liela daļa Baltijas jūras ekoloģiskās problēmas rodas, jo katra jūrā saimniekojošā nozare domā tikai par sava ekonomiskā labuma gūšanu. Tādēļ šogad kampaņas „Spēks ir tīrā jūrā” organizatori kā galveno problēmjautājumu ir izvirzījuši integrētu un gudru jūras pārvaldību. Par šo problēmu plašāk tiks stāstīts lekcijā, bet pēc tās noklausīšanās vidusskolēni tiks aicināti gatavoties spēlei Jūras saimnieku parlaments, kas norisināsies 2014. gada pavasarī Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: