Valsts policija par traģēdiju Zolitūdē izvirzījusi trīs versijas, šodien pēc Krīzes vadības padomes sēdes žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Pirmā versija ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem.

Šobrīd policija veic aktīvu izmeklēšanas darbu, aptaujā lieciniekus, cietušos un kriminālprocesā tiks nozīmētas ekspertīzes. Ekspertīžu veikšanā netiek izslēgta iespēja piesaistīt arī ārvalstu speciālistus.

Glābšanas darbi ceturtdienas vakarā sabrukušajā lielveikalā "Maxima" turpināsies vēl vismaz diennakti, pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs arī piebilda, ka resursi darbiem ir pietiekami un uz valdības ārkārtas sēdi plkst.12 atbildīgie dienesti sagatavos visus nepieciešamos resursu pieprasījumus.

Kozlovskis norādīja, ka acīmredzot negadījums ir noticis, jo ir pārkāpta kāda no būvniecības normām.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Normunds Plēgermanis stāstīja, ka strādāt negadījuma vietā ir ļoti bīstami, bet darbi turpinās. Arī viņš atklāja, ka glābšanas darbi varētu turpināties vēl vismaz diennakti, un norādīja, ka patlaban ir grūti pateikt, cik cilvēku varētu būt zem drupām. Pēdējie dati liecina, ka aptuveni 30.

LETA

Foto:apollo.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: