Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils – zvejniecības līdere

Zvejniecības nozarē patlaban dominē Ventspils osta. Ventspils zvejnieku kompānijām pieder vairāk nekā puse visu Latvijas zvejas kvotu un ostā izkraujamo svaigo zivju apjomu lauvas tiesa. Desmit labāko šīs nozares uzņēmumu galvgalī jau otro gadu pēc kārtas ir Ventspils uzņēmums Verģi.

Visi meklē stārķi un skudru

Latu apgrozībai drīz pienāks gals. Decembrī mēs saņemsim pēdējo algu latos. Tas aktivizējissmuko latu kolekcionārus, kas kā traki meklē stārķiun skudru.

2.lpp. Viedoklis: «Gan jau», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Kad pārgājis pirmais šoks pēc traģēdijas Zolitūdē, kad pārdzīvotas pirmās sidri plosošās emocijas, izraudātas asaras par tiem, kuri tika sakropļoti un nogalināti zem lielveikala drupām, par bērniem, kuri palikuši bez mātes un tēva un tiem, kuri nekad neuzzinās, ko nozīmē vectētiņa un vecmāmiņas mīlestība, pievienojas kliedziens ne vien pēc taisnīgas izmeklēšanas, bet arī pēc pārmaiņām.»

3.lpp.

Vairs nav jāsalst, stāvot garā rindā

Kopš šī gada jūlija mainīti Eiropas Komisijas (EK) finansēto bezmaksas pārtiku paku izsniegšanas laiki kafejnīcā Betānija – tās sāk izsniegt nevis pēcpusdienā, bet jau no rīta.

4.lpp. Novadā. Novada zemnieki ielūgti uz balli

Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības centrs (LLKIC) kopā ar Ventspils novada pašvaldību nolēmis iepriecināt visus novada zemniekus, aicinot tos uz kopīgu saviesīgu pasākumu. Tajā plānots godināt zemniekus, ar kuriem pagastos lepojas īpaši.

Sniegu tīrīs vietējie uzņēmēji

Tuvojoties ziemai, novada dome organizē iepirkuma konkursu, lai sameklētu pašvaldības ceļu un ielu uzturētājus ziemas periodā. Tāpat kā citus gadus, konkursa uzvarētāji ir pagastu uzņēmēji un zemnieku saimniecības.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs decembrim

5.lpp. Dzīvesziņa. Dzīves pieredze atstāj pēdas smadzenēs

Dažādi pētījumi liecina, ka piedzīvotais un pārdzīvotais atstāj pēdas smadzenēs. Līdz ar to tas ietekmē arī cilvēka veselību un izmaina viņa domāšanu un uzvedību. Ja šīs pēdas neizdzēš, tās paliek. Taču iespējami arī alternatīvi risinājumi ķīmiskajiem medikamentiem un ilgstošai psihoterapijai.

Ieliec sev desmitnieku!

Pētera Urtāna ieteiktais pašnoteikšanas tests, lai pārliecinātos, vai abas smadzeņu puslodes strādā harmoniski.

6.lpp. Sports. Starp labākajiem arī Žigajevs un Smirnovs

Latvijas Futbola federācijas (LFF) nacionālo izlašu treneru padome izvirzījusi septiņus spēlētājus Latvijas gada labākā futbolista balvai. Izvirzīto kandidātu vidū ir arī divi FK Ventspils spēlētāji – pussargs Jurijs Žigajevs un aizsargs Vitālijs Smirnovs.

Rudens skrējienā triumfē Hartmanis un Poluškina

Ceturto reizi Ventspilī tika aizvadīts Ventspils maratona kluba organizētais sezonas noslēguma Rudens skrējiens, kurā šogad uzvaras laurus vīriešu konkurencē plūca Reinis Hartmanis, bet sievietēm ātrākā bija Inna Poluškina.

Rubenim 17. vieta Īglsas

posmā Austrijā, Īglsas trasē, notika Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacīkstes kamaniņu sportā. Arī šajā posmā, tāpat kā pirmajā, vīriešu konkurencē labākais no latviešiem bija Mārtiņš Rubenis, kas gan šoreiz maču noslēgumā ierindojās vien otrā desmita beigās – 17. vietā.

7.lpp. Labiekārtošanās kombināts un ŪDEKA informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: