Pie pirmā panākuma FIBA Izaicinājuma kausā tikusi ventspilnieka Māra Ļaksas pārstāvētā Rakveres Tarvas vienība, kas savā laukumā spraigā cīņā pieveica beļģu Antwerp Giants.

Pēc pirmā puslaika Rakveres klubs bija iedzinējos ar piecu punktu deficītu 36:41, bet trešās ceturtdaļas pirmajā pusē prata panākt vadību 53:46. Tarvas visai pārliecinoši stūrēja uz pirmo panākumu, divas minūtes līdz mača beigām panākot pat +10 (74:64), taču viesi prata sarūpēt intrigu. Astoņas sekundes līdz mača beigām mājiniekiem bija vien divu punktu pārsvars, tomēr uzvaru izdevās nosargāt – 77:75.

Ļaksa laukumā 17 minūtes, guva astoņu punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un reizi rezultatīvi piespēlēja. Cits Rakveres latvietis Juris Umbraško 32 minūtēs guva sešus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā kārtā Igaunijas klubs arī savā laukumā piedzīvoja dramatisku zaudējumu franču Dijon, lai gan mača gaitā bija par pārliecinošā vadībā. Franči savu pēdējo uzbrukumu noslēdza ar precīzu tālmetienu, bet Tarvas ar to pašu atbildēt neizdevās – Silvers Lepiks izspēlēja Ļaksam uz tālmetienu līniju, taču piespēle sanāca nedaudz par zemu, tāpēc uzbrucējs pirms metiena nedaudz saminstinājās un bumba lidoja grozam secen...

Pateicoties šai uzvarai, Tarvas basketbolisti saglabā labas izredzes kvalificēties turnīra turpinājumam. Pēc pirmā apļa A grupā nevienai komandai nav 100% rezultāts – pa diviem panākumiem ir Dijon un holandiešu Shoeters Den Bosh, bet pa vienai uzvarai igauņiem un beļģiem. Tiesa, otrajā posmā Rakveres klubam divi maču paredzēti izbraukumā, bet savā laukumā jāspēlē vien ar Holandes klubu.

Foto: delfi.ee

Tarvas-Antwerp Giants

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: