Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tiks atvērta Spēka gadagrāmata

Latviskās dzīvesziņas biedrība LATVE arī šogad sarūpējusi vērtīgu un skaistu dāvanu Ziemassvētku laikam. Atklāšanas pasākumā sestdien Jūras vārtos kopā ar ciemiņiem no visas Latvijas vaļā tiks vērta Spēka gadagrāmata – personiskais dienu plānotājs, kas veidots saskaņā ar latvisko Saules ritu.

Bērni drīkstēs spēlēt koncertflīģeli

Uztraukumam par to, ka bērniem pat koncertā neļaus izmantot Jaunrades nama jaunokoncertflīģeli Steinway & Sons, nav pamata. Mūzikas instruments šobrīd aklimatizējas lielajā aktu zālē un, visticamāk, jau decembra sākumā būs gatavs lietošanai.

2.lpp. Viedoklis: „Savējie sapratīs ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Likums tieši neaizliedz iecelt valsts un pašvaldības administrācijas un uzņēmumu amatos ar politiskajā partijām saistītas personas. Arī šobrīd valdošās partijas, kas pirms ārkārtas Saeimas vēlēšanām kliedza par savējo bīdīšanu amatos, norādot uz to, kā uz neētisku, tiesiskumu un demokrātiju degradējošu praksi, turpina to darīt. Pirms vēlēšanām pasolīja, ka tā nedarīs, bet tomēr dara.»

3.lpp.

Vēlas piesaistīt ārvalstu studentus

Ventspils Augstskolas (VeA) rektore Gita Rēvalde devās savā pirmajā ārvalstu darba vizītē uz Uzbekistānu, kur tikās ar augstskolas sadarbības partneriem un prezentēja to potenciālajiem studentiem.

Libkovskis ticis pie amata

Līdz ar novada domes lēmumu paplašināt pašvaldības uzņēmuma Ugāles nami darbību, palielinājies arī šī uzņēmuma valdes locekļu skaits. Viens no jaunajiem amatiem ticis Mārtiņam Libkovskim, bijušajam domes priekšsēdētāja vietniekam, ko no darba domē atstādināja vēlētāji.

Izraisa sadursmi uz gājēju pārejas

Vakar ap plkst. 8.05 no rīta Bērzu un Saules ielas krustojumā notikusi sadursme starp autovadītāju un velosipēdistu, kurš neregulējamu gājēju pāreju neatļauti šķērsojis braukšus. Ceļu policija aicina striktāk ievērot Ceļu satiksmes noteikumus.

4.lpp.

Aicina iemīlēt tehnisko jaunradi

Ventspils Jaunrades nams šīs nedēļas noslēgumā aicina bērnus un jauniešus iesaistīties tehniskās aktivitātēs.

5.lpp. Priecāties par dzīvi un neapstāties

Ventspilniece Inga Proskurkina atradusi vienkāršu un efektīvu veidu, kā ne tikai atbrīvoties no depresijas, bet arī tā pa īstam iemīlēt sevi. Pateicoties tam, viņa ir piedzīvojusi ļoti būtiskas izmaiņas savā izskatā. To sasniegt viņai palīdzējuši draugi un profesionāli meistari no frizieru salona Extra.

6.lpp. Sports.Izaicinājuma kausa pusceļā – 3 no 3

FIBA Izaicinājuma kausa grupu turnīra pirmajā kārtā aizvadīta puse no paredzētajām spēlēm, proti, trīs no sešiem mačiem. To ar perfektu bilanci – trim uzvarām – izdevies noslēgt BK Ventspils basketbolistiem, kas pēdējā mačā izbraukumā ar 78:71 pieveica Austrijas vienību Zepter Vienna.

Pērles unIce Storm notur līderpozīcijas

Ventspils 12. atklātajā kērlinga čempionātā aizvadītas pirmā apļa trešās un ceturtās kārtas spēles, pēc kurām soli solī turpina soļot abas līderes – vienības Pērles un Ice Storm –, kas vienīgās vēl nav piedzīvojušas zaudējuma rūgtumu.

Rubenis sāk ar astoto vietu

Arī kamaniņu sportā sākusies Pasaules kausa izcīņas sezona. Tās pirmā posma sacīkstes tika aizvadītas Norvēģijā, Lillehammeras trasē, un tajās labāko rezultātu vīriešu vieninieku sacensībās uzrādīja Mārtiņš Rubenis, kas izcīnīja respektējamo astoto vietu.

 

7.lpp.

Publiskās slidotavas prieki – iecienīti

Rekonstruētās Ledus halles labumus izmanto ne tikai sportisti. Slidotprieku labprāt bauda arī lieli un mazi publiskās slidotavas apmeklētāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: