Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mūziķi no avārijas ēkas izvāksies

Traģēdija Rīgā aktualizējusi bažas par Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu un darbinieku drošību. Ēkas Kuģinieku un Pils ielā ir avārijas stāvoklī, taču mācības tajās aizvien vēl notiek.

Traģēdijā cieš arī ventspilnieki

Zolitūdē notikušajā traģēdijā, iebrūkot lielveikala jumtam, cietuši arī vismaz trīs mūspuses iedzīvotāji – topošais ugunsdzēsējs no Ventspils novada un divi ventspilnieki, kas bija aizbraukuši ciemos pie meitas.

 

2.lpp. Viedoklis: «Totāla bezatbildība», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ceturtdienas traģēdija Rīgā ir ne tikai viena veikala Maxima, visu lielformāta būvju vai atsevišķu būvnieku un arhitektu problēma. Tā ir Latvijas kopējā problēma, kas ar katru gadu pieaug proporcionāli politiķu un valsts amatpersonu nolaidībai. Šis traģiskais atgadījums atspoguļo totālo bezatbildību, ko demonstrē valdība un valsts pārvaldē strādājošie vadošie ierēdņi.»

3.lpp.

Radinieki netic, ka notikusi pašnāvība

«Mēs nezinām, kas notika. Varbūt viņai bija nepatikšanas, bet viņa nevienam par tām nestāstīja un pat sejā tas nebija redzams. Vienmēr smaidīja. Mēs visi esam šokā,» stāsta Andrejnamā mirušās sievietes tante.

4.lpp. Vide. Sams – un āķis lūpā

Valda uzskats, ka sievietes īpaši neaizraujas ar makšķerēšanu, taču Valentīnas Muzikas teiktais liecina par pretējo. Makšķerniece ir ne tikai viņa pati, viņas meita un tās draudzenes, bet arī 10 un 15 gadus vecās mazmeitas Nika un Maša.

Kaķi apdzīvo jauno māju

Ilgais cīniņš par atļauju izbūvēt kaķu māju Lielā prospekta 24 pagrabā vainagojies panākumiem – mītne ir gatava un nodota ekspluatācijā.

Atkal bez mājām

Suņu meitenei Sārai atkal nav paveicies. Jau otro reizi viņa palikusi bez mājām.

Taisnības labad gan jāsaka, ka tā ir arī labāk, jo saimnieka mīlestību tik ļoti to alkstošais suņuks nav saņēmis.

5.lpp. Kultūra. Garšvielas uzlabo garastāvokli

Kādā pētījumā atklāts, ka garšvielas uzlabo garastāvokli, tieši tāpēc vērts ieskatīties šī gada rudens koncertu sesijas Garšvielas ēdienkartē, kas sola gan pašmāju, gan arī Ungārijas, Francijas un Āfrikas muzikālās garšvielas.

Top dāvana Latvijas simtgadei

Pēc pieciem gadiem Latvija atzīmēs savu 100. jubileju, tādēļ klajā laisti sējumi par nozīmīgām personām. Dienasgaismu ieraudzījis jau trešais krājums Latvijas leģendas III, kurā stāstīts par leģendārām personībām, kas atstājušas savu nospiedumu valsts vēstures lappusēs.

Mazie ventspilnieki iepazīst Vācieti

Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi ir bieži viesi Herberta Dorbes muzejā, kur tie apmeklē dažādus tā organizētos pasākumus un reizēm uzstājas arī ar saviem priekšnesumiem.

6.lpp. Sports. Tikai uzvaras – aizsardzības nopelns

BK Ventspils basketbolisti aizvadījuši pirmo apli jaunajā FIBA Izaicinājuma kausa sezonā. Visās trīs spēlēs viņi izcīnījuši uzvaru, kā arī demonstrējuši labu komandas sadarbību aizsardzībā un izcēlušies arī individuāli.

Slidotāji var sākt domāt par Sočiem

«Haralds Silovs šobrīd ir izpildījis Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvus trīs distancēs, bet šorttrekā esam ieguvuši vienu ceļazīmi, uz kuru šobrīd visreālāk pretendē Roberto Puķītis,» jaunāko informāciju saistībā ar gaidāmo olimpiādi atklāj LatvijasĀtrslidošanas federācijas prezidents Edvīns Silovs.

U10 hokejistiem četras sausās uzvaras

Latvijas Bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā jau četras sausās uzvaras pēc kārtas izcīnījuši Ventas 2002 U10 vecuma I komandas spēlētāji.

7.lpp. Ceļasoma. Svētceļojums uz apsolīto zemi

Jau daudzus gadsimtus visas pasaules svētceļotājus un tūristus vilina Izraēla, kur Bībeles sižeti iegūst reālo notikumu jēgu un pārņem dīvaina līdzdalības sajūta. Oktobra beigās svētceļojumā uz Svēto zemi devās ventspilnieki no sv. Nikolaja Brīnumdarītāja pareizticīgo dievnama draudzes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: