Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pasīvās mājas atver savas durvis

Pagājušās nedēļas nogalē pasīvās mājas visā Latvijā vēra durvis, lai iepazīstinātu interesentus ar labākajiem ilgtspējīgas būvniecības risinājumiem. Ventspilī sabiedrisko ēku kategorijā ir divas pasīvās mājas – jaunā poliklīnikas ēka un pērn rekonstruētā pilsētas dome, kas ieguva otro vietu konkursā Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2013.

Renovācijas labumus bauda visi

Aizvadītās nedēļas izskaņā pabeidza renovēt 5-stāvu māju Sarkanmuižas dambī 21 – vienu no lielākajām daudzdzīvokļu mājām pilsētā. Renovācija, kas ilga vairāk nekā gadu, nogurdinājusi iedzīvotājus, vienai daļai raisot neapmierinātību.

2.lpp. Viedoklis: «Kas par daudz...», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Būt azartiskam cilvēkam nav nekas slikts. Nekas slikts nav arī vēlme nopelnīt naudu. Diemžēl, kad šīs abas lietas pilnīgi pārņem cilvēku, dažkārt efekts (peļņa) pārvēršas milzīgā defektā (zaudējumos).»

3.lpp.

Lidostas attīstībai zaļā gaisma

Pagājušajā nedēļā Saeimā atbalstīts likumprojekts par Vārves pagasta nekustamo īpašumu Novadnieki un Ceļmaļi atsavināšanu Ventspils lidostas attīstības projekta vajadzībām. Šie ir pēdējie divi īpašumi, kuri bija jāiegūst pašvaldības īpašumā, lai turpinātu projekta attīstību.

Vairums ir pret totalizatoru pilsētā

Vēl līdz 19. novembrim iedzīvotāji var izteikt savu viedokli par totalizatora atvēršanu Kuldīgas ielā. Pagaidām lielākā daļa ir pret šādu ieceri.

 

4.lpp.

Palīdzēja cilvēkiem un mīlēja dzīvniekus

Aizpagājušajā piektdienā Ventas Balss sazinājās pa tālruni ar Aleksandru Voronovu, lai uzzinātu par viņa panākumiem, risinot savas sadzīves problēmas. Aleksandrs ļoti cerēja, ka drīzumā saņems no arhīva izziņu un varēs noformēt invaliditātes pensiju. Taču nākamajā dienā viņa dzīve aptrūkās pie gājēju pārejas vienā no pilsētas ielām.

Sandris Valdemārs – izcilnieks pārdošanā

Ventspilnieks Sandris Valdemārs atzīts par vienu no labākajiem pārdošanas vadītājiem Latvijā. Viņa panākumu atslēga – mīlestība pret savu darbu.

Gāzes iekārtas demontēs

Iedzīvotāji ir sašutuši par SIA Latvijas Propāna gāze rezervuāru, kas atrodas Talsu ielas 56, 58 un citu ēku ieskautajā pagalmā.

5.lpp. Kultūra. Smagais darbs atmaksājas

Jaunā Ventspils pianiste Marina Rediko savu klavierspēles talantu izrādījusi starptautiskā festivālā, kurā tikusi arī pie godalgotas vietas un specbalvas.

Darbi caurvīti dabas motīviem

Aizvadīto divu nedēļu laikā piedzīvotā vētra un laika apstākļu spēles iedvesmojušas arī mazo formu keramikas simpozija dalībniekus jaunu darbu daiļradē.

Apgūst jaunus amata smalkumus

Aizvadītajā nedēļā Ventspils muzeja restaurācijas nodaļas vadītāja Anita Burkovska devās uz Rundāles pili, kur pie amata brāļiem apguva jaunas prasmes, lai jau drīzumā varētu restaurēt arvien jaunus atradumus.

6.lpp. Sports. Batālijas pie hokeja galdiem

Olimpiskā centra Ventspils kausa izcīņā galda hokejā vienā elpas vilcienā tika aizvadīti divi posmi, bet novadā, Zlēku pamatskolā, mačošanās turpinājās ar Kureksa kausa izcīņas posmu.

Peldētāji paņem desmitnieku Kurzemē

Īpašas uzslavas pelnījuši sporta skolas Spars peldētāji, jo viņi ļoti veiksmīgi startējuši Kurzemes čempionātā, izcīnot 10 no 20 iespējamajām individuālo disciplīnu zelta medaļām.

Ekspresis sāk ar divām uzvarām

Čempionu cienīgs starts jaunajā Rietumu līgas sezonā padevies divkārtējiem tās čempioniem Baltijas Ekspreša basketbolistiem – pirmo divu kārtu mačos viņi bez jebkādām problēmām uzvarēja gan Talsu, gan Lapmežciema spēlētājus.

7.lpp.

La Dolce Vita jeb saldā dzīve

Gribi tikt vaļā no depresijas – sāc mācīties itāļu valodu, tā reiz sacījusi amerikāņu psiholoģe Luīza Heija.

Daži ventspilnieki jau izbaudījuši itāļu valodas dziednieciskās spējas, bet citiem viss vēl priekšā, lai gremdētos picu un gondolu pasaulē. Viņiem palīdzēs uz Ventspili atbraukušais 36 gadus vecais itālis Alesandro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: