Starptautiskā Svarcelšanas federācija paziņojusi, ka Latvijas atlētam Artūram Plēsniekam piešķirta bronzas medaļa pavasarī notikušajā Eiropas čempionātā, jo gruzīnu sportists Davits Gogija saņēmis diskvalifikāciju.

Pavasarī Plēsnieks svara kategorijā līdz 105 kilogramiem laboja sev piederošo Latvijas rekordu un izcīnīja ceturto vietu. Raušanā Plēsniekam izdevās pieveikt 175 kilogramus smagu svaru stieni, bet grūšanā - 222 kilogramus, kas bija otrais labākais rezultāts čempionātā un jauns Latvijas rekords.

Tāpat arī summā sasniegtais - 397 kilogrami - bija jauns Latvijas rekords. Tobrīd līdz trešajai vietai Plēsniekam pietrūka četru kilogramu.

Trešo vietu ieņēma gruzīnu sportists Davits Gogija, kurš pacēla 401 kilogramu (183+218), taču jau oktobra izskaņā Gruzijas Antidopinga aģentūra apstiprināja, ka Gogija pieķerts dopinga lietošanā. Tagad notikušas oficiālas izmaiņas arī Eiropas čempionāta gala rezultātos, un Plēsniekam piešķirta trešā vieta.

21 gadu vecais Artūrs Plēsnieks šogad kļuva par Eiropas U-23 čempionu, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu. Bronza Eiropā ir pirmā Plēsnieka medaļa pieaugušo sacensībās, iepriekš godalgas izcīnītas vien jauniešu un junioru čempionātos.

Foto: olympic.org

Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: