Futbola kluba Ventspils sporta direktors Andrejs Butriks veiksmīgo sezonu, kurā izdevās uzvarēt gan valsts čempionātā, gan kausa izcīņā, atzīst par visas komandas kopīgo pūļu panākumu, sevišķi uzsverot cilvēcīgo attieksmi citam pret citu.

Atceroties pirms septiņiem gadiem izcīnīto pirmo zeltu "Ventspilij" vēl futbolista statusā, Butriks atzīst: "Pirmais "Ventspils" tituls ir pa īstam liels sasniegums, jo uz to gājām daudzus gadus. Taču personīgi man 2013. gada zelts nāca daudz smagāk nekā pirms septiņiem gadiem. Daudz smagāk! To pat nevar noraksturot ar vārdiem. Spēku un nervu jūra. Lielā mērā tāpēc, ka kā spēlētājs tu vari iet laukumā un mēģināt kaut ko ietekmēt. Kad laukumā neej, bet no visas sirds jūti komandai līdzi, tas prasa daudz vairāk nervu enerģijas."

Pēdējā kārtā "Ventspils" ar 1:0 uzvarēja Rīgas "Daugavu" un vienīgos vārtus guva Federiko Martiness. Butriks: "Dienu pirms mača sacījo Riko (Martinesa iesauka), ka viņš noteikti gūs vārtus! Man par to bija iekšējā pārliecība. Kad viņš iesita, tieši atcerējos šos paredzējumus. Esmu ļoti priecīgs par Riko, jo viņš būtībā visu gadu nomocījās, daudz izlaida un ļoti par to pārdzīvoja. Sezonas svarīgākie vārti - pateicība par pacietību un spītu."

Jautāts, ko domā par Tamaza Pertijas sacīto, ka "Ventspilij" ar tās iespējām būtu bijis jānodrošina tituls 10 kārtas pirms turnīra noslēguma, Butriks atbildēja: "Gribu pateikties Jurģim Pučinskam, ka viņš darīja savu darbu, nevis aiz katra stūra runāja, ka sagatavojis astoņus izlašniekus un cik viss ir brīnišķīgi. Bet vispār, kas attiecas uz mūsu lielāko konkurentu... Ziniet, katram ir jādara savs darbs: trenerim jātrenē, nevis jārunā; kluba prezidentam jānodrošina materiālā bāze, nevis jāpublicē savas fotogrāfijas no šikiem restorāniem. Un vēl jo vairāk neviens nedrīkst līst svešā dārziņā ar saviem uzstādījumiem. FK "Ventspils" izdarījis ļoti daudz visam Latvijas futbolam un pats lieliski zinās, kas un kā ir jādara."

"Ventspils" preses sekretāram jautājot, vai "Skonto" pārstāvju izteikumi nav skaudība, Butriks sacījis: "Domāju, pirmām kārtām tā ir skaudība. "Ventspils" vienmēr izcēlusies ar to, ka savas saistības pildījusi precīzi un solīdi. Lai konkurenti arī tiecas pēc tā, nevis dod iemeslu saviem pašu futbolistiem sniegt intervijas, kurās atzīst, ka sen nav saņēmuši algas. Un tie taču ir izlases spēlētāji! Starp citu, par "Skonto" spēlētājiem varu teikt tikai tos siltākos vārdus. Pats esmu bijis futbolists un zinu, cik grūti reizi no reizes iet laukumā, ja pret tevi nav pildītas saistības. Vēlos pateikties "Skonto" spēlētājiem par labu sezonu - arī pateicoties viņu meistarībai un kvalitātei "Ventspilij" bija jādara viss, lai kļūtu spēcīgākai."

Taujāts, vai patiešām daudzi "Ventspilij" ir vēlējuši neveiksmi, Butriks attrauc, ka tā patiešām esot bijis: "Teikšu godīgi, ļoti daudzi. Nelabvēļu pietika un esmu pat pārsteigts, ka viņu bija tik daudz. Man būtu interesanti dzirdēt, ko viņi tagad varētu pateikt par "Ventspili". Varētu paklausīties, ko viņi teiktu (Smaida)."

Kam jāpasakās par "Ventspils" sasniegumiem? Butriks: "Pirmkārt, futbolistiem. Visi ir īsti malači. Domāju, viens no galvenajiem panākumu iemesliem bija cilvēcīgās attiecības klubā. Mēs cits pret citu attiecāmies tiešām cilvēcīgi un visu panācām kopīgiem spēkiem. Nevienu neizcelšu, tikai atsevišķu paldies teikšu kapteinim Vitālijam Smirnovam, kurš sezonas izskaņā izdarīja ļoti daudz. Taču atkārtošos - malači ir visi. Protams, nevar neizcelt arī treneru štābu. Jurģis Pučinsks un viņa palīgi paveica nopietnu darbu. Un, protams, kluba vadība, kas nodrošina "Ventspils" eksistēšanu."

Uz jautājumu, vai Kaspars Dubra nav pelnījis tikt izsaukts uz Latvijas izlasi (Marians Pahars uz mačiem pret Īrijas izlasi un "Yeovil Town" izsaucis trīs "Ventspils" futbolistus - Juriju Žigajevu, Daniilu Turkovu un Antonu Kurakinu), Butriks atbildējis: "Bez šaubām ir pelnījis, esmu par to pārliecināts. Dubru vispār uzskatu par aizvadītā čempionāta labāko spēlētāju. Kas attiecas uz izlasi, manuprāt, Marians Pahars un federācija jau izdarījuši labu darbu un cenšas mainīt situāciju uz labo pusi. Katrā ziņā viņu pēdējos soļus var saukt par adekvātiem. Atceroties "Skonto" un "Ventspils" spēli (1:1), nemanīju, ka astoņi skontiešu izlašnieki vismaz ar kaut ko būtu bijuši labāki par mūsu spēlētājiem. Neviens no speciālistiem nemanīja. Piekrītiet, ka klubs, kas sezonā uzvarēja visu, ko varēja, pelnījis cieņu. Personīgi es ar Pahara atnākšanu ceru uz pozitīvām pārmaiņām izlasē, un šīs pārmaiņas notiek jau tagad. Un ceru, ka konkrēti arī Dubra tiks pie savas iespējas - viņš to ir pelnījis."

fkventspils.lv

Sportacentrs.com

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: