Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Augstskolai sava radiostacija

Ventspils Augstskolā ierīkotā radiostacija nav radio, kas pārraidīs ziņas un mūziku, – tā ļaus sazināties ar kosmosu un nodarboties ar radiosportu. Tā strādās galvenokārt radioamatieriem atvēlēto frekvenču diapazonos. Stacija ir publiska, tādēļ būs atvērta ikvienam, kas aizraujas ar radiosportu.

Jūra izskalo pudeli ar vēstījumu

Interesanti atradumi gadās tiem, kuriem patīk pavadīt savu laiku jūras krastā. Jūra izskalo avarējušu kuģu daļas un pārvadātās kravas, dokumentus un citas liecības. Nesen Sārnates krastos jūra izskalojusi tukšu vīna pudeli ar vēstījumu.

2.lpp. Viedoklis: «Mazohisti», laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Pirmdien uz pirmo sēdi Saeimā sanāca jaunizveidotā okupācijas seku aprēķināšanas komisija, kas speciāli radīta, lai noskaidrotu patiesos okupācijas radītos zaudējumus. Nevienam nav ienācis prātā radīt noziedzīgi privatizēto valsts īpašumu seku aprēķināšanas komisiju, ne arī no Latvijas aizbraukušo un aizdzīto seku aprēķināšanas komisiju, ne arī veselības un izglītības trūkuma seku aprēķināšanas komisiju, kā arī citas daudzas komisijas, kuras varbūt varētu rast skaidrību, kas Latvijā ir nogājis greizi.»

3.lpp.

Pārsūdz spriedumu ķīlnieku lietā

Kurzemes apgabaltiesai apelācijas kārtībā pārsūdzēts Ventspils tiesas spriedums, ar kuru 19 gadu vecais ugālnieks tika notiesāts ar četru gadu cietumsodu par ķīlnieku sagrābšanu.

Dome netic VTO solījumiem

Ventspils dome protestē pret Ventspils tirdzniecības ostas iecerēm palielināt akmeņogļu pārkraušanas apjomus, kā arī pārkraut ievērojamu apjomu dzelzsrūdas koncentrātu, balstoties uz ventspilnieku viedokli, nevis uz savām interesēm, kā demagoģiski paziņojis piesārņojošais uzņēmums.

4.lpp.

Vienotā patriotisma garā

Lāčplēša dienā Zemessardzes rindās uzņemti astoņi jauni dalībnieki, noticis lāpu gājiens, veidoti raksti no svecītēm un bijuši citi patriotiski pasākumi.

Latvijas 95. gadadiena Ventspilī

Lāčplēša diena ar karavīru piemiņai iedegtām svecītēm ir aizvadīta, bet jau pirmdien, 18. novembrī, atzīmēsim Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienu.

5.lpp. Veselība. Kašķa ērcīte cilvēkus nešķiro

Niezošos izsitumus cilvēki bieži vien notur par alerģijas izpausmi. Atnākot pie ārsta un izdzirdot diagnozi – kašķis –, daudzi pacienti ir šokēti un jūtas apkaunoti.

Lai gripa mūs nepieveic

Līdz šim Latvijā nav konstatēts neviens saslimšanas ar gripu gadījums. Tāpēc šis ir īstais brīdis, lai sagatavotos gripas laikam, kas parasti mūspusē nesākas ātrāk kā pēc Jaunā gada, norāda Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas infekciju nodaļas vadītāja Gunta Andersone.

6.lpp. Sports. Volejbolisti pieveic Grimailovu un Co

Sava laukuma priekšrocības sekmīgi turpina izmantot VK Ventspils volejbolisti – Latvijas Nacionālās volejbola līgas regulārā čempionāta piektās kārtas spēlē viņi ar 3:1 apspēlēja bijušā Latvijas izlases cēlāja Vjačeslava Grimailova vadīto un pārstāvēto VK Aizkraukle.

Telpu futbolistiem pirmais neizšķirts

Latvijas telpu futbola čempionātā aizvadītas ceturtās kārtas spēles, un tajās pie viena punkta kopvērtējumā tikuši Hondas spēlētāji, kas cīnījās neizšķirti 3:3 (1:1) ar RTU futbolistiem.

Šorttrekistiem olimpisko spēļu kvalifikācija

Turīnā (Itālija) notika Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacīkstes šorttrekā, kas reizē bija arī daļa no gaidāmo ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas cikla. Tajās cīņu par ceļazīmi uz Sočiem sāka arī trīs mūsu šorttrekisti – Roberto Puķītis, Jēkabs Saulītis un Roberts Zvejnieks.

7.lpp.

Uzvar starptautiskā olimpiādē

Ventspils 1. ģimnāzijas komanda ieguvusi 1. vietu III Starptautiskajā atklātajā angļu valodas olimpiādē, ar savām zināšanām pārspējot komandas no vairākām Rīgas skolām, Krievijas un Baltkrievijas.

Godinās par pašaizliedzīgu darbu

18.novembrī Piltenes kultūras namā Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks pasniegs Ventspils novada pašvaldības apbalvojumus – Goda, Atzinības un Pateicības rakstus.

Puzes Varavīksnei gadiņš

Nedēļas nogalē Puzes kultūras namā sanāca necerēti daudz ļaužu. Bērnu ritma deju grupas Varavīksne dalībnieki visus aicināja uz gada jubilejas koncertu, un to noskatīties taču gribēja gan vecāki, vecvecāki un pārējie grupas dalībnieku radiņi, gan arī draugi un citi interesenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: