Pagājušās nedēļas sākumā piedzīvotajā vētrā pie tāda vēja ātruma, kas tika fiksēts, nedrīkstēja izveidoties situācija, ka visa Ventspils paliek bez elektrības, - šodien preses konferencē savu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Pēc Lemberga domām, elektroenerģijas pārvades pakalpojumu sniedzējs AS ''Augstsprieguma tīkls'' nav bijis uzdevumu augstumos, "jo pie tādiem vēja parametriem, kādi bija, kad vēja ātrums bija vidēji 26 metri sekundē, bet atsevišķos brīžos brāzmās piekrastē 34 metri sekundē, nedrīkstēja būt tā, ka pilsēta paliek bez elektrības".

"Šāds vēja ātrums ir normāla, regulāri novērojama parādība Ventspilij un piejūrai, un arguments, ka tiek būvēts "Kurzemes loks" un tāpēc divas no četrām augstsprieguma līnijām uz Ventspili ir atslēgtas, nav attaisnojums. Brīdinājums [par gaidāmo vētru] bija, un viņiem pie attiecīgas vēja pastiprināšanās bija jābūt gataviem pārslēgt, lai strādā visas četras līnijas, bet jebkurā gadījumā, lai elektrība būtu," akcentēja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: