29. novembrī plkst. 19.00 uz teātra nama “Jūras vārti” skatuves kāps mūziķu apvienība “Debademba”, lai koncerta apmeklētājus iepriecinātu ar īstiem āfrikāņu mūzikas ritmiem.

Uz jautājumiem atbild grupas Debademba dalībnieks Abdulajs Traurī.

Ko nozīmē jūsu grupas nosaukums Debademba?

Debademba nozīmē lielā ģimene. Šādu vārdu izvēlējos, jo starp mūziķiem mēdz būt gandrīz vai ģimeniskas attiecības.

 

Kā satikāt savu skatuves kolēģi Muhamedu Diabī?

– Muhamedu satiku, pateicoties viņa mātei, kas ir izcila dziedātāja. Ilgu laiku uzstājos kopā ar viņu, spēlējot ģitāru, un viņa daudz stāstīja par savu dēlu. Muhamedu satiku 2009. gadā, un kopš tā laika mēs neesam šķīrušies. Ļoti labi saprotamies, viņa balss neticami labi atbilst manis spēlētajai mūzikai.

 

Kā raksturotu grupas muzicēšanas stilu, un par ko tā stāsta?

– Manu radīto mūziku ietekmē dažādi mūzikas stili, un tās galvenais mērķis ir mudināt klausītājus dejot. Muhameda dziedāšanas stils nāk no Rietumāfrikas tradicionālā dziedāšanas veida. Šie dziedājumi labi saskan ar manu muzicēšanas stilu. Esmu stīgu instrumentu entuziasts. Uz skatuves vienmēr ir vairākas ģitāras, jo katra no tām ir atšķirīgi noskaņota.

 

Kur jūs līdz šim esat koncertējuši, un ko domājat par došanos uz Latviju?

– Sāku uzstāties Burkinafaso. Pateicoties cilvēkiem, ko satiku Mali, radās iespēja doties pāri Vidusjūrai, un kopš 2001. gada esmu apmeties Francijā. Nodibināju Debademba un esmu uzstājies Itālijā, Lietuvā, Alžīrijā, Tunisijā, Lielbritānijā. Priecājos par iespēju viesoties Latvijā, ar nepacietību gaidām, kad varēsim uzstāties un likt iedzīvotājiem dejot.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: