Ventspils muzejos novembrī un decembrī notiek muzejpedagoģiskās programmas, kurās ikvienam būs iespējams uzzināt ko interesantu.

No 5. novembra ciklā Daba un vēsture: Slīteres nacionālajam parkam – 90 sākumskolai, pamatskolai un vidusskolai. Meklēsim atbildes uz jautājumiem: kas ir nacionālais parks? kādi putni un dzīvnieki sastopami parka teritorijā? kādi reti augi sastopami SNP? kas ir vigas un kangari? Īpašs piedāvājums mājturības skolotājiem un viņu audzēkņiem – programma pamatskolai, vidusskolai Es dzīvoju hercogistē,kurā mēģināsim noskaidrot, kas ir hercogiste, kāpēc hercogs ir Visu Gaišais, kādas krāsas mīl rokoko un kas dzīvo franču maisā. Turpinās programma Ventspils ostai – 750 sākumskolai, pamatskolai un vidusskolai. Ventspils muzeja izstādē meklēsim seno Ventas gultni un atbildes uz to, kas ir eksports un imports.

Ilva Buntika, Livonijas ordeņa pils, tālr. 29590093

 

Programmā Dzimtas koks, kas pieskaņota sociālajām zinībām, pārrunāsim, kas ir dzimta, raduraksti un kā top dzimtas koks. Pētīsim ne tikai Krišjāņa Barona, bet pat Simpsonu ģimenes dzimtas koku. Spēlēsim izzinošās spēles Paaudzes un Dzimtas loto. Programma Ventiņu tautastērps saistīs mājturību mīlošus pamatskolu audzēkņus, noskaidrosim tautastērpa darināšanas un valkāšanas tradīcijas. Uzzināsim, kas ir vīkale un mēlene, kas ir spangu vainagi un slenģenes, un uzspēlēsim spēli Bagāts pūrs. Programmā Senās spēles un rotaļas iepazīsim vecvecāku rotaļlietas. Spēlēsim senās spēles: ripas dzīšanu, kauliņu dūcināšanu, vilciņu griešanu, cūciņu ganīšanu, klasītes u.c.

Līga Reitere, Amatu māja, tālr. 29855125

 

Novembrī kopā ar muzeja pedagogu būs jāgaida Barbaras, Niklāva un Lūcijas dienas. Šajā programmā uzzināsiet,kas kopīgs šiem trim svētkiem, kad tos svinēja, ko tajos ēda un ko nekādā gadījumā nedrīkstēja šajos svētkos darīt. Decembrī visus lielos un mazos zinātkāros gaidīs radošā darbnīca Zeķu ciema Bānītis,kurā varēs uzzināt interesantas lietas par zeķēm, noskaidrot, ko Piejūras brīvdabas muzejs dēvē par Zeķu ciemu, kā arī, kas dzīvē nepieciešams, lai pagatavotu savu personīgo Zeķu ciema Bānīti.

Zane Pavariņa, Piejūras brīvdabas muzejs, tālr. 27188532

 

Herberta Dorbes muzejs gaida ar programmu Herberta stunda mazajiem: Aina ar brālīti meklē cālīti, Pelītes mācība, turklāt 21. novembrī muzejā notiks pirmsskolas izglītības iestādes Zvaigznīte ansambļa Kamolītis koncerts Viens pa ceļu gāja, kas veltīts Ojāra Vācieša 80. dzimšanas dienai, bet skolēnus līdztekus programmai par H.Dorbes literāro pasaku Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī, 20. novembrī uzrunās lektore Ieva Markausa, grāmatas Klausieties pagātnes soļos (2013, par Fridrihu Vesmani, latviešu juristu un politiķi, pirmo Saeimas priekšsēdētāju).

Inese Aide, H. Dorbes muzejs, tālr. 29999653

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: