Komfortabla, videi draudzīga, kā arī pieejama - pasīvā māja ietver labākos ilgtspējīgas būves risinājumus. Par to ikvienam būs iespēja pārliecināties Pasīvo māju atvērtajā durvju dienā piektdien, 8. novembrī.

Lai pieteiktos apmeklējumam, zvanīt projektu vadītājai Vitai Zīlei, tel.: 63601282 vai rakstot e-pastu: Vita.Zile@ventspils.lv.

 

Apmeklējuma laiks 8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00.

 

Apmeklējot Pasīvo māju uzreiz ir saprotams, ka tas ir krietni kas vairāk, kā tikai siltināšana. Pasīvo māju dizaineri izvairās no termiskajiem tiltiem, bet projektē inteliģentu ventilācijas dizaina konceptu ar siltuma rekuperāciju, tā rezultāts ir ne tikai minimālas izmaksas par apkuri, bet arī jūtami uzlabojas iekštelpu klimats. Temperatūru un ventilāciju var viegli mainīt un pielāgot iemītnieku vajadzībām.

 

Kopš pirmā Pasīvo māju atvērto durvju dienu pasākuma, kas notika pirms 10 gadiem, desmitiem tūkstošu cilvēku ir izmantojuši iespēju apmeklēt Pasīvās mājas. Pasīvo māju priekšrocības ir labi pamatotas no zinātniskā viedokļa, tomēr satikties ar šo ēku īpašniekiem un iedzīvotājiem, dzirdēt par viņu ikdienas pieredzi dzīvojot vai strādājot pasīvajā ēkā, ir daudz saprotamāk un uzskatāmāk. Galvenās pasīvo māju priekšrocības ir lieliska gaisa kvalitāte, vienmērīga iekštelpu temperatūra un ļoti zemas apkures izmaksas ilgtermiņā. Līdzās izmaksu efektivitātei, pasīvās ēkas arī minimizē ietekmi uz vidi.

 

Pasīvās mājas patērē līdz pat 90% mazāk enerģijas apkurei un dzesēšanai nekā parastās ēkas. Jebkuri papildus kapitālieguldījumi būvniecības posmā, tiek kompensēti tikai dažu gadu laikā, tādejādi ekspluatācijas izmaksas ir ārkārtīgi zemas. Pateicoties efektīvajam siltinājumam un ventilācijas sistēmai, kas aprīkota ar siltuma atgūšanu, pasīvās mājas var būt nodrošinātas ar minimālu apkuri arī mūsu klimatiskajos apstākļos, samazinot apkures izmaksas līdz pat 90%, līdz ar to mazinot CO2 izmešus un atkarību no enerģijas tirgus. Ar esošo efektivitātes līmeni, Pasīvās mājas standarts jau atbilst un izpilda noteiktās 2020 Eiropas Ēku direktīvas prasības, kur noteikts, ka visām jaunbūvēm pasīvo māju standarts ir obligāta prasība.

 

Pasīvo ēku atvērtās durvju dienas starptautisko pasākumu organizē iPHA, Starptautiskā Pasīvo Māju asociācija un projekta partneris SIA "Vides investīciju fonds" ar Eiropas Komisijas programmas Intelligent Energy – Europe atbalstu projekta PassREg (www.passreg.eu) ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: