“Jūras vārtos” sestdien plkst. 16.00 būs iespēja dzirdēt trīs franču kungu džeza trio “Amarco” koncertu.

 Franču džeza trio “Amarco” tika izveidots 2006. gada decembrī. Jau vairāk nekā divdesmit gadus trio “Amarco” dalībnieki Vensāns Kurtuā (Vincent Courtois) - čells, Gijoms Ruā (Guillaume Roy) - alts un Klods Čamičjans (Claude Tchamitchian) – kontrabass, ir pārstāvējuši džeza un jaunās mūzikas skatuvi Francijā.

Vensāns Kurtuā ikdienā sadarbojas Eiropā ar tādiem muzikālajiem partneriem kā  Ellery Eskelin, Sylvie Courvoisier, Michèle Rabbia and Marilyn Crispell. Tāpat viņa radošā darba rezultātu ir veicinājusi sadarbība ar  Enja and CamJazz. Viņa kvartets “What do you mean by silence” ir apceļojis Zviedriju, Norvēģiju, Igauniju, Somiju un arī viesojies Ventspilī  t/n “Jūras vārti” 2009. gada rudenī.

Gijoms Ruā 1993. gadā nodibināja grupu “Ixi Quartet” un kopš tā laika pastāvīgi tiek pētītas saistības starp komponēto un improvizēto mūziku. Kā instrumentālists viņš strādājis ar dažādiem partneriem (Louis Sclavis, Joachim Kühn…), kā arī pēdējo gadu laikā strādājis pie mūzikas un dzīvā teātra sintēzes. Ar “Ixi Quartet” ir spēlēts Pori Jazz Festivālā 2004. gadā, bijusi koncertturneja Igaunijā, kā arī Somijā 2006. gadā.

Tāpat kā Vensāns un Gijoms, arī Klods Čamičjans ir bieži sastopams uz Eiropas skatuvēm gan ar saviem muzikālajiem kolektīviem, gan kā viesmūziķis. Viņš savā radošajā darbībā apvieno vairākus mākslas veidus – mūzika un deja, mūzika un teātris. Kopš 1996. gada viņam ir bijušas vairākas uzstāšanās Somijā, Skandināvijā un Baltijas valstīs. 

Šis koncerts top sadarbībā ar Francijas Kultūras centru Rīgā. Biļetes uz koncertu pieejamas no 1. septembra visās "Biļešu serviss" kasēs. To cena Ls 3,00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: