Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Apcirkņus piepilda kartupeļi

Kaut līņā, Vārves pagasta Vidneru māju saimniece Velta Grēnenberga kailām rokām ir uz kartupeļu lauka. Viņas un dzīvesbiedra Gunāra kopīgi izaudzētā raža jānovāc pašu spēkiem.

Gaļa spīd kā jāņtārpiņš

Ar dīvainu sūdzību par naktī spīdošu liellopu gaļu Ventas Balss redakcijā vērsās ventspilnieks Imants. Viņš apgalvo, ka gaļa spīdējusi kā jāņtārpiņš. Būdams ilggadējs mednieks, Imants ir izbrīnīts, jo ko tādu redzot pirmo reizi. Pārtikas un veterinārais dienests skaidro iespējamos spīdēšanas iemeslus.

2.lpp. Viedoklis: «Rūpēs par siltumu», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Rudens lietus lāšu atsitieni pret loga rūti atgādina, ka aiz kalniem vairs nav aukstāks laiks un apkures sezona, kuru ar bažām gaida ne viens vien Latvijas iedzīvotājs. Jo daudziem tas nozīmē ievērojami lielākus mājsaimniecības izdevumus ik mēnesi. Lai arī privātmāju saimniekiem apkures rūpju netrūkst, tomēr viņiem ir iespēja ierīkot maksimāli ekonomiskas krāsnis un, ja nepieciešams, arī mainīt kurināmā veidu.»

3.lpp.

Dzeja piepilda Ventspils ielas

Lai pievērstu uzmanību literatūrai, īpaši dzejai un Dzejas dienām, kas Latvijā notiek kopš 1965. gada, jau otro gadu pa Ventspils ielām kursēja Dzejas autobuss.

4.lpp. Veselības aprūpe. Ventspils pacientiem plašākas palīdzības iespējas

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiek paplašināta medicīniskā palīdzība ausu, kakla un deguna slimību profilā.

5.lpp. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Ventspils Siltums informē

8.lpp.

Jaunieši gatavi pierādīt sevi

Ventspils frīsbija klubā pēc jauniešu iniciatīvas izveidota vēl viena komanda. Aizvadīts arī pirmais čempionāts, kurā gūts apliecinājums saviem spēkiem, kā arī parādīta spēja darboties komandā ne tikai laukumā.

Krievu kultūras dienas ilgs mēnesi

Veselu mēnesi – līdz 20. oktobrim – pilsētā skanēs krievu romances, dzeja, klasiskā instrumentālā mūzika, notiks krievu tautas sporta spēles. Šodien Ventspilī jau devīto reizi sākas Krievu kultūras dienas.

Krūzbergam zelts Danubia kausā

Pirmos šīs sezonas mačus aizvadījuši sporta skolas Spars šorttrekisti – viņi startēja Eiropas austrumu zonas Danubia kausa pirmā posma sacensībās. Teicams starts padevās Kārlim Krūzbergam, kas izcīnīja uzvaru junioru C grupas kopvērtējumā.

9.lpp. Intervija. Joprojām ierindā, joprojām mežā

Pirms nepilna mēneša nozīmīgu dzīves jubileju svinēja KursaMRU kādreizējais ģenerāldirektors, tagad mežkopis ĒRIKS LORENCS. Joprojām darba ierindā, par atpūtu brašais vīrs nedomā, sak – ko es mājās darīšu? Dienas viņam skrien tāpat kā visiem pārējiem – te pirmdiena, te jau piektdiena. No 80 dzīves gadiem turpat 60 pavadīti, strādājot mežā. Var teikt, ka Lorencs ir dzīva Latvijas mežkopības attīstības vēsture, ne velti sarunā bieži tiek salīdzināts – toreiz un tagad...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: