Septembra otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija plus 14,2 grādi, kas ir 2,5 grādus virs normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie mērījumi.

Visu septembra vidu dienas bija par vienu līdz četriem grādiem siltākas par normu. Dekādes sākumā dienā gaisa temperatūra visos Latvijas reģionos bija lielākoties virs plus 20 grādiem, visaugstāko gaisa temperatūru sasniedzot 13. septembrī Ventspilī un Pāvilostā - attiecīgi plus 23,4 un plus 23,7 grādus. Tik augsta gaisa temperatūra 13. septembrī Ventspilī bija pirmoreiz.

Savukārt naktis šajā periodā bija dzestras, ar minimālo gaisa temperatūru lielākoties zem plus 10 grādiem. Viszemāk - līdz plus 5,8 grādiem - gaisa temperatūra pazeminājās Zosēnos naktī uz 12.septembri un Ventspils novada Vičakos naktī uz 13. septembri.

Nokrišņu dekādes pirmajā pusē tikpat kā nebija - tikai atsevišķās vietās, daudzumā diennaktī nepārsniedzot 0,4 milimetrus. Turpmāk Latvijā atjaunojās ciklonu darbība, debesīm apmācoties, diennakts temperatūru amplitūda samazinājās un atsākās nokrišņi. Sevišķi daudz nokrišņu bija Latvijas rietumu un centrālajos rajonos. Dobelē, kur dekādes nokrišņu daudzums bija vislielākais, trīs dienu laikā tika pārsniegts visa mēneša nokrišņu plāns.

Savukārt vējš septembra otrajā dekādē pavisam lēns bija dekādes pirmajā pusē, turpmāk tas nedaudz pieauga, brāzmās vislielāko ātrumu - 17 metrus sekundē - sasniedzot 17.septembrī Kolkā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: