24. septembrī teātra nama "Jūras vārti" mazajā izstāžu zālē fotogrāfs Jānis Brauns iepazīstināja apmeklētājus ar savu otro personālizstādi „Rīt pienāks”.

Izstādē "Rīt pienāks" autors jautā un atbild, gaida un min – kas pienāks?, vai pienāks?, kam pienāks?....Tās ir Ostgala pasta kastītes, kura katru uzmanīgu vērotāju mudina atcerēties laiku, kad pastnieka iznēsātā vēsts dažkārt bija ilgoti gaidīta ar nepacietību, bažām vai mīlestību. Modernai e-pasta kastītei diemžēl nepiemīt šis sentiments un neatkārtojamā individualitāte. Savukārt vecās Ostgala avīžu un vēstuļu glabātājas rosina dzīvu fantāziju par laiku, kad tās cilvēka dzīvē ienesa visdaudzveidīgākās emocijas.


Jānis Brauns par izstādi saka: „ Īpašu uzmanību vēlējos pievērst Ostgala nesamākslotai videi, kuru vēl nav skāris spēcīgs eiroremonts. Tajā vērojamas dažādas detaļas un nianses, kas ļauj spriest par laikmeta iezīmēm, cilvēku ekonomisko un sociālo stāvokli, dzīves līmeni, tikumiem un ieradumiem. Ir nozīmīgi šādas lietas dokumentēt, jo īpaši tādēļ, ka viss tik strauji mainās.”

Izstāde būs apskatāma līdz 16. oktobrim. Izstādes apmeklējums bez maksas.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: