Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tehnikumam pagaidu dzīve

Ventspils Tehnikumam šis mācību gads paies neierasti, jo skolas ēkas renovācijas laikā mācības notiek sešās dažādās vietās.

Grib dzīvot, nevis eksistēt

Šosestdien Strēlnieku laukumā Rīgā vairāk nekā 50 organizācijas Ventspils liedags pārstāvji kopā ar pensionāriem no citām Latvijas pilsētām un novadiem piedalīsies Vislatvijas akcijā Par pensionāru tiesībām.

2.lpp. Viedoklis: «Nemaksājiet nodokļus! », laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena

«Tas nav mans uzaicinājums, bet gan valdības uzsaukums un ieteikums ikvienam cilvēkam Latvijā, īpaši tiem, kam tuvojas pensijas vecums. Un faktiski tāds ir arī mans ieteikums, kas izriet no Saeimas lēmuma indeksēt tikai tās pensijas, kas nepārsniedz 200 latus.»

3.lpp.

Pieredzējušiem sēņotājiem grozi pilni

Par sēņu gadu šo saukt gluži nevarētu, taču īsto sēņu vietu zinātāji bešā nepaliek. Sausie jūrmalas priežu meži ir tukši, sēnes jāmeklē zemākās vietās, purvu malās, – saka pieredzējuši sēņotāji.

Šoferi kļūst nevērīgāki, negadījumu vairāk

Sākot no pērnā gada, palielinās ceļu satiksmes negadījumu skaits, to apliecina arī policijas statistikas dati par Ventspils pilsētu un novadu. Policijas pārstāvji to skaidro ar neuzmanību un nepareizu ātruma izvēli.

4.lpp.

Kaķis meklē labu saimnieku

Spīdzināts kaķis, Dzīvnieku aizsardzības biedrības aprūpē atveseļojies, nu meklē mājas un mīlošu saimnieku.

Tēva dienu vērtē dažādi

Labklājības ministrijas pārstāvji vēlas, lai Tēva diena Latvijā iedzīvotos. Galvaspilsētā pirmo reizi ar vērienu atzīmē šos svētkus, Ventspilī pret tiem attiecas dažādi.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Sports. Pučinsks – jūlija un augusta treneris

Otro reizi pēc kārtas un trešo reizi šosezon par Latvijas futbola Virslīgas čempionāta labāko treneri atzīts FK Ventspils speciālists Jurģis Pučinsks, kura vadītā komanda pēdējos divos mēnešos izcīnījusi piecas uzvaras, kā arī reizi spēlējusi neizšķirti.

Bergmaņiem teicams starts rallijā Kurzeme

Priekšlaicīgi izcīnījusi Latvijas čempiones titulu rallijsprinta ieskaitē 4WD Open klasē, brāļu Edija un Kārļa Bergmaņu ekipāža sezonas turpinājumā nolēma izmēģināt savus spēkus rallija ieskaitē. Brāļiem padevās ļoti varens iznāciens, kas vainagojās ar ļoti augsto 14. vietu rallijā Kurzeme.

Rodeo atgūstas un domā par medaļām

«Šī sezona mums pilnīgi noteikti nav no vieglākajām. Man šķiet, ka tik daudz traumētu braucēju mums vispār nekad nav bijis. Taču, neskatoties uz to, mēs cīnāmies un darīsim to līdz galam, jo Latvijas čempionāta medaļas mums vēl ir aizsniedzamas,» šīs sezonas atlikušos mērķus atklāj Rodeo vadītājs Arvis Sanders.

8.lpp. Otrā jaunība. Ne visur pensijas apliek ar nodokļiem

Daudzi ventspilnieki uzskata, ka pensiju aplikšana ar ienākuma nodokli ir netaisnīga. Pensija taču daļēji veidojas no pensionāru jau nomaksātās nodokļu summas iepriekšējos darba gados.

Pensionāru aktīvais septembris

Atnākot rudenim, Ventspils seniori negrasās palikt četrās sienās, bet gan dzīvot tikpat aktīvu dzīvi, kā tas ir darīts vasarā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: