Svētdien Piejūras brīvdabas muzejā notiks ikgadējā Pagastu diena, un šogad tajā piedalīsies arī Kurzemes Democentrs.

Ikviens interesents radošās darbnīcas ietvaros bez maksas varēs atkārtot slaveno Tomasa Edisona elektriskās spuldzītes eksperimentu, kā arī noskaidrot, kā un kāpēc elektrību spēj saražot populārākais rudens auglis ābols.

 

Radošā darbnīca „Nopleni miljonu ar elektrisko spuldzīti” ļaus pašam atkārtot pasaulslaveno Edisona eksperimentu, kā rezultātā radās mums ikdienā tik pierastais produkts – elektrības spuldzīte, un smelties idejas, kā šāda veida eksperimentu veikt mājas apstākļos. Tāpat darbnīcā, saslēdzot elektrisko ķēdi, būs iespēja noskaidrot, kā un kāpēc elektrību spēj saražot ābols un pat cilvēks.

 

Kurzemes Democentrs aicina svētdien ikvienu kopā ar draugiem un ģimeni, īpaši bērniem doties uz Pagastu dienu un laikā no plkst. 12:00 līdz 15:00 aktīvi piedalīties radošajā darbnīcā. Piedaloties plašākā ģimenes un draugu lokā, būs iespēja izveidot arī elektrisko ķēdi no cilvēkiem.

 

Visur pasaulē mainās tas, kā cilvēki, īpaši bērni un jaunieši uztver un vēlas apgūt ko jaunu. Šādas aktivitātes ar praktisku līdzdarbošanos ļauj patiesi izprast skolā un citur ikdienā teorētiski apgūtu materiālu vai dzirdētu informāciju. Radošās darbnīcas ir arī lielisks instruments, lai gudri izklaidētos, veidoto komandas garu, attīstītu sacensību prieku un kopumā veicinātu interesi par tehniskajām jomām, kas mūsdienās viennozīmīgi ir perspektīvākās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: