Gatavojoties nākamajai Senioru konsultatīvās padomes sēdei 9. oktobrī, Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi priekšlikumus pensiju indeksācijai 2014. un nākamajos gados.

Iespējamie indeksācijas varianti: indeksēt visas pensijas ar patēriņa cenu indeksu (tā, kā to paredz spēkā esošais likums); indeksēt visas pensijas līdz noteiktam apmēram; piemērot diferencēto koeficientu atkarībā no pensijas apmēra.

Par šiem priekšlikumiem 9. oktobrī plānotas plašas diskusijas ar seniorus pārstāvošajām organizācijām. LM atgādina, ka 5. jūnijā Senioru lietu padomē LM un pensionāru organizāciju pārstāvji vienojās jau septembrī indeksēt pensijas, kas nepārsniedz 200 latu ar indeksu 1,04. Tāpat septembrī indeksēs visas pensijas, ko saņem politiski represētie cilvēki, neatkarīgi no to apjoma. LM izveidoja Senioru konsultatīvo padomi, lai attīstītu efektīvu sadarbību ar pensionāru pārstāvjiem, izvērtētu aktuālās pensionāru problēmas, kā arī runātu par jautājumiem, kas saistīti ar senioru nodarbinātību un aktīvu novecošanos. Padomē piedalās Latvijas Pensionāru federācija, Latvijas Senioru alianse, Rīgas Aktīvo senioru alianse, kā arī ministriju un valsts pārvaldes iestāžu pārstāvji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: