Ventspils katoļu draudzei dots Svētā krusta nosaukums, tāpēc šodien turpinās vakar sākušies draudzes titul- jeb vārda dienas svētki, var saņemt īpašas atlaidas.

Noskaties video!

Svētā krusta paaugstināšanas svētkus katoļu Baznīca svinēja 14. septembrī, bet mūsu draudzē svētki turpinās, jo, uzceļot sakrālo ēku, tā konsekrēta Svētā krusta godam. Tēvs Juris: «Draudzes titulsvētkus parasti svinam trīs dienas, ir 40 stundu atlaidas. Vakardien īpaši lūdzāmies par slimniekiem – arī Jēzus gāja pie slimajiem un vecajiem. Mēs, priesteri, viņus regulāri apmeklējam katra mēneša pirmajā piektdienā – stiprinām ar Svētajiem sakramentiem un Vārdu un izrunājamies, jo bieži vecie un slimie ir vientuļi, bez ģimenēm.»

Vakar katoļi lūdzās arī par mirušajiem, jo tie aizgājēji, kas vēl nav gandarīti te, uz zemes, kādu laiku pavada  šķīstītavā. Šodien ir ģimeņu un laulāto diena – viņi baznīcā atjaunos laulības solījumu. Svētību saņems arī tās māmiņas, kas gaida bērniņus: «Daudzreiz cilvēki neizprot, ka bērns ir Dieva svētība, un spēlējas ar to, bet viņš ir svētība jau no ieņemšanas brīža līdz dabiskajai nāvei. Tāpēc baznīcā lūdzamies, lai neviens bērns netiktu nogalināts abortā vai kādā citā veidā.» Svētā krusta paaugstināšanas svētki saistīti arī ar Dievmāti, tāpēc vakarā notiks procesija apkārt baznīcai, dziedot dziesmas un nesot Jasnas Guras Dievmātes ikonu.

Rīt būs svētku kulminācija un iespēja saņemt atlaidas: «Reizēm cilvēki to saista ar tādu kā tirgošanos vai ziedošanu, bet tas ir savādāk. Lai saņemtu atlaidas, jāizsūdz grēki, jāpiedalās dievkalpojumā, jāpieņem Svētā komūnija, jāpalūdzas svētā tēva nodomā un, apliecinot ticību, pašam jābūt nodomā saņemt atlaidas, lai tiktu piedota konkrēta vaina par izsūdzētiem grēkiem: «Cilvēks nevar ar Dievu tirgoties, bet, ja cilvēks atrodas tādā stāvoklī, ka no sirds nožēlo nodarīto, Dievs viņam piedod gan grēku, gan vainu. Jēzus teica – tas to, ko saistīsim virs zemes, būs saistīts debesīs, bet tas, ko atraisīsim virs zemes, būs atraisīts debesis.»

Gan šodien, gan rīt baznīcā tronī monstranā kopš plkst. 8 publiskai pielūgsmei būs uzstādīts Vissvētākais sakraments, var iet Dieva priekša un sirds pazemībā uzticēt Viņam visas savas lūgšanas. Var paklusēt vai pakavēties pārdomās par Jēzus ciešanām. Ir kāds jauks stāsts par zemnieku, kas katru dienu pāris stundas pavadīja baznīcā. Kad viņam jautāja, ko tu tik ilgi te dari, tev pat lūpas nekustas lūgšanā, zemnieks atbildēja: «Es skatos uz Jēzu, Jēzus skatās uz mani, un mums abiem šeit ir labi.» Draudzes titulsvētkos tēvs Juris novēl katram Kristus mīlestību un apzināties, ka svētdienās jāapmeklē baznīca – ne jau tādēļ, lai izpildītu pienākumu, bet tāpēc, ka Jēzus gaida: «Nebaidieties pieņemt Viņa krustu, savu krustu un staigāt ar to! Par to nevajag kurnēt, bet, tie, kam krusts vieglāks, lai palīdz nest tiem, kam tas ir smagāks. Novēlu visiem Dieva svētību un Dievmātes aizbildnību.»    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: