Konkursa komisija izvērtējusi Ventspils 2010. gada fotoattēlu konkursam iesniegtos darbus. Četrdesmit labākos var apskatīt un novērtēt, balsojot portālā www.ventspils.lv.

Balsot varēs no 17. septembra līdz 24. septembrim plkst.16.00. Fotogrāfijas autors, kura darbs portāla balsojumā uzvarēs, saņems speciālu balvu. Lai saglabātu intrigu un neietekmētu balsojuma rezultātu, portālā fotogrāfijas publicētas ar kārtas numuru un nosaukumu.

Pavisam konkursam tika iesniegti 489 astoņpadsmit autoru darbi. Konkursa komisija balsojot noteica pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus, kas saņems naudas balvas un Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstu. 

Uzvarētājus apbalvos septembra beigās, kad tradicionāli Ventspils Prāmju terminālī tiks atzīmēta Starptautiskās tūrisma diena. Turpat tiks atklāta 40 labāko fotoattēlu izstāde, ko varēs apskatīt līdz šā gada beigām.

Ventspils fotoattēlu konkurss notiek jau septīto gadu. Tā mērķis ir veikt atraktīvu un mākslinieciski kvalitatīvu Ventspils fotoattēlu atlasi Ventspils pilsētas 2011. gada tūrisma brošūras, kartes, kalendāra un citu izdevumu sagatavošanai, kā arī piedāvāt šos fotoattēlus apskatei plašai publikai, veidojot fotoizstādi.

Šogad konkursa nolikums pēc Tūrisma komisijas ierosinājuma tika papildināts ar prasību, kas paredz iesniedzamo bilžu klāstā obligāti iekļaut vismaz trīs no nosauktajiem Ventspils vietu un objektu fotoattēliem  - Ventspils Mazbānītis un jaunā šaursliežu dzelzceļa trase, rekonstruētais Ventspils tirgus laukums, Ūdens piedzīvojumu parks, Pārventas bibliotēka, bērnu dārzs „Bitīte" , Ventspils Jaunrades nams un pasākumi iekštelpās – Olimpiskajā centrā „Ventspils", teātra namā „Jūras vārti", Pārventas bibliotēkā, Livonijas ordeņa pilī u.c. pilsētas sabiedriskajos objektos. 

Visiem iesniegtajiem fotoattēliem ir jāraksturo Ventspils ekonomiskās, sabiedriskās aktivitātes, kā arī Ventspils kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, tūrisma un atpūtas objekti, kultūras un sporta pasākumi pilsētā, Ventspils iedzīvotāji ikdienā un svētkos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: