24.augustā Ventspils Piedzīvojumu parkā notika Latvijas nūjošanas 4. festivāls, kur uz starta stājās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 400.

Apskati foto ŠEIT un ŠEIT!

Foto no apbalvošanas ceremonijas ŠEIT!

Dalībniekiem bija iespēja izvēlēties startēt 5,3km vai 10,6km distancēs.

Ņemot vērā, ka šogad aprit 25 gadi kopš 1988.g., kad uzņemta senākā zināmā nūjošanas fotogrāfija no pirmā plašāk zināmā publiskā nūjošanas gājiena, nūjotāji bija aicināti tērpties 80-to gadu stila sporta tērpos. Tika pasniegtas balvas efektīvākajiem tērpiem: NŪJO.LV balvu saņēma Lienīte Dundure un Aivars Mincenbergs, Maratona kluba balvu – Andris Leja, laikraksta „Ventas Balss” balvu – Jeļena Auziņa, SIA „Vana” balvu – Miervaldis Apsītis un Piedzīvojumu parka balvu – Marta Jansone.

Balvas tika pasniegtas arī pašiem ātrākajiem nūjotājiem un 5,3 km distanci sieviešu konkurencē visātrāk veica Ginta Rassa no Ventspils (36 min un 34 sek.), bet vīriešiem ventspilnieks Aleksandrs Dupats (35 min un 2 sek.).

10,6 km distanci visātrāk sieviešu konkurencē veica Ilze Rāta no Siguldas (1 stunda 12 min. un 54 sek.), bet vīriešiem – ventspilnieks Guntis Grīnvalds (1 stunda 9 min. un 34 sek.).

Notika arī sacensības „Super sprintā” 200m pret kalnu,  kur ātrākie izrādījās Guntis Grīnvalds un Dinija Pāvelsone. Interesantas bija „Pāru nūjošanas” sacensības, kur pāris tika sasiets kopā un varēja izmantot tikai vienu nūju pāri. Šo trasi visātrāk veica Jeļena un Aleksejs Avenesovi.

Festivāla dalībniekiem bija iespēja izmantot Veselības alejas sniegtās iespējas - daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru, kurā varēja noskaidrot sava organisma fiziskās formas stiprās puses un trūkumus, uzklausīt profesionāla fizioterapeita konsultāciju, uzklausīt masiera konsultācijas u.c.

Pasākuma dalībniekiem Piedzīvojumu parks piedāvāja bez maksas izmantot mākslīgā ledus slidotavu, piepūšamo atrakciju, batutus ar gumijām, kā arī kameršļūkšanas trasi.

Par labu noskaņu festivālā rūpējās grupa Credo un popgrupa „Jūras akmentiņi”.

Katrs finišētājs kā apliecinājumu par piedalīšanos Latvijas nūjošanas 4. festivālā Ventspilī saņēma īpašo piemiņas cepuri un nozīmīti, kā arī cienāts ar spēcinošu zupu un svētku kūku.

Ar viesiem rezultātiem var iepazīties šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: