Augustā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Atbalsta piešķiršanas komisijas sēdē Biznesa inkubatorā nolēma uzņemt divus jaunus biedrus – uzņēmumu Sports&Stils un W&M Industry, kā arī atbalstīja vēl vienas biznesa idejas turpmāko attīstību pirmsinkubatorā.

Kurzemes reģiona uzņēmumu vajadzībām nolemts novirzīt 60 000 latu no piešķirtā finansiālā valsts atbalsta. SIA Sport&Stils izveidojis viens no Ventspils maratona kluba aktīvajiem dalībniekiem Vairis Miltiņš. Viņa biznesa projekts paredz izstrādāt jaunu laika skaitīšanas sistēmu, kas būtu kā alternatīva dārgajai sistēmai Champion Chip, kas šobrīd tiek izmantota. Savukārt jaunizveidotais uzņēmums W&M Industry iecerējis ražot dēlīšus paliktņiem un tarai. Uzņēmuma dibinātāji Oļegs Bitkovs un Aleksandrs Ņikoļskis līdz šim bijuši saistīti ar koka mēbeļu un durvju ražošanu, kā arī snieguši internetdizaina pakalpojumus.

Biznesa inkubatorā uzņēmums saņem 85% atlaidi biroja infrastruktūras izmantošanā, kā arī tam ir iespēja saņemt finansējumu biznesa attīstībai. Šoreiz konkurence par uzņemšanu Biznesa inkubatorā bija ļoti sīva – iesniegumu kopējā summa bija 217 tūkstoši latu. Nākamais konkurss par finansējuma piešķiršanu notiks oktobrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: