Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilī top oriģināli dizaina tērpi

Tērpu māksliniece Dana Maļavkina radījusi tērpus no aizkariem, galdautiem, gultas veļas un citiem audumiem, kas savu mūžu nokalpojuši un nevajadzīgi iegūlušies kastēs bēniņos. Ventspilniece Dana drosmīgi pieteikusi sevi to tērpu mākslinieku vidū, kas nodarbojas ar redizainu Latvijā. Viņa iecerējusi tālāk attīstīt savu zīmolu Zīle un aicina ventspilniekus pieteikties uz konsultāciju par veco ģimenes lietu atdzīvināšanu, piešķirot tām aktualitāti un otru mūžu.

Suņu paklausības sacensības Zūrās

Sestdien Zūrās norisināsies suņu adžiliti sacensības Kurzemes kauss 2013, kurās piedalīsies arī papilonu šķirnes suņu meitene Zāra.

 

2.lpp. Viedoklis: „Paši valda”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Galvenās cilvēku pamatvajadzības nodrošina pašvaldības, nevis valsts. Pašvaldības nodrošina savā teritorijā dzīvojošos ar nepieciešamajiem sociālajiem pakalpojumiem, labiekārto un uztur kārtībā ciemu vai pilsētu teritoriju, sniedz komunālos pakalpojumus, nodrošina iedzīvotājus ar izglītību, rūpējas par kultūru un tās saglabāšanu, gādā, lai cilvēkiem būtu pieejama veselības aprūpe, sekmē uzņēmējdarbību, uztur sabiedrisko kārtību, organizē sabiedriskā transporta pakalpojumus un veic vēl daudzas citas funkcijas, kas izriet no cilvēku vajadzībām. Šo funkciju veikšanai pašvaldības tērē iedzīvotāju ienākuma nodoklī nomaksāto naudu pašvaldību budžetā.»

 

3.lpp.

Parkā būs labi bērniem un pieaugušajiem

Turpinās Sarkanmuižas pļavas labiekārtošanas projekta apspriešana. Ar laiku šeit būs vēl viena mūsdienīga un ērta vieta, kur varēs izklaidēties un atpūsties ventspilnieku ģimenes un mūsu pilsētas viesi.

Rekonstruēs padomju laika mantojumu

Pēc aptuveni četrdesmit pastāvēšanas gadiem rekonstruēs pilsētas Lielo laukumu, kas kādreiz bijis nozīmīgs ar Ļeņina pieminekli un svētku demonstrācijām, taču nu ir novecojis un neatbilst esošajām prasībām.

Cepumi ar ķīmisku piegaršu

Karstajā laikā ir jābūt jo īpaši uzmanīgiem, pērkot pārtiku veikalos, kioskos vai pat tirgū. Nesen kāda ventspilniece nopirkusi cepumus, kas smirdēja pēc dusta.

 

4.lpp.

Romantiskais piedzīvojumu meklētājs

«No vecākiem mantotos muzikālos talantus esmu izkopis pašmācības ceļā, domāju, tagad pienācis laiks parādīt tos arī citiem,» tā sevi raksturoja ventspilnieks Mārtiņš Ābelītis, piesakoties pašmāju televīzijas šovam Jaunā talantu fabrika.

Sportos novada seniori

Rīt Vārves pagasta Zūrās satiksies seniori no visiem novada pagastiem. Te paredzētas senioru sporta spēles Mans dzīves prieks.

 

5.lpp. Stils un mode.

 

6.lpp. Sports. Sākas ielu sporta un kultūras svētki

No šodienas līdz pat 11. augustam Ventspilī norisināsies vērienīgākais Baltijas ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games, kas pulcēs vairāk nekā 1500 dalībnieku no 20 valstīm.

Supermotokross Piedzīvojumu parkā

Turpinot tradīciju, šīs nedēļas nogalē jau 16. gadu pēc kārtas notiks starptautiskās motokrosa sacensības Ventbunkera Lielābalva 2013. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad sacensības norisināsies pilsētas teritorijā – Piedzīvojumu parkā.

3 bumbu spēlēs triumfē Krauzers

«Ventspils naftas» termināla3 bumbu spēlēs aizvadītas pēdējās disciplīnas – pludmales volejbola – pirmās grupu turnīra cīņas, pēc kurām jau priekšlaicīgi tapis zināms, ka par šāgada čempioniem kļuvuši Talsu Krauzera spēlētāji. Par atlikušajām godalgām gan vēl priekšā sīvas cīņas.

 

7.lpp. Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: