Ventspils novada senioru pirmajās sporta spēlēs Zūrās piedalījās 90 dalībnieku. Vārves pagasta kultūras darba organizatores Ingas Bergas aicināti, kopā ar mājiniekiem sportoja arī piltenieki, puzenieki un ancenieki.

Vaicāta, kā radusies doma par šādu sporta spēļu organizēšanu, Inga saka: «Zināju gan to, ka sports mūsu pusē ir lielā cieņā, gan to, ka mums ir ļoti aktīvi seniori. Manu ideju atbalstīja mūsu pagasta senioru kluba Vīgriezes vadītāja Viktorija Rebuka, pēc tam, kad uzrakstīju projektu, – arī Ventspils novada dome, un viss varēja notikt.»

 

Sveicot viesus, Vārves pagasta pārvaldes vadītāja Gunita Ansone veltīja viņiem daudz labu vārdu, pieminot, ka mūsdienās seniori ir īpaši rosīgi cilvēki, kuriem ir daudz talantu, kuri ne tikai piedalās pasākumos, bet arī paši tos rīko, labprāt dodas ekskursijās un izmanto internetu. Ancenieks Pēteris Krūmiņš, kurš 9. jūlijā Zūrās ne tikai sportoja, bet arī dejoja, sacīja: «Kustība ir dzīvība. Tas, kas varu, kustēties, man rada prieku.»

 

Pēc svinīgajām runām un sporta spēļu karoga pacelšanas notika koncerts, kurā uzstājās Vārves pagasta bērnu deju grupa un centra Tīne mazie audzēkņi, lībiešu folkloras ansambļa Rāndalist dziedātājas, deju grupas Brīzīte dalībnieces un Ances pagasta senioru deju kolektīva pārstāvji. Spēļu tiesnesis Aivars Čaklis, paskaidrojot, ka katram senioram jāpiedalās vismaz sešās disciplīnās (kopā bija deviņas). Notika iešana pa laipām, veļas žaušana uz ātrumu, improvizēta golfa spēlēšana, raibu skaitļu virknes meklēšana, acumēra noteikšana utt. Seniori viņiem uzticētos uzdevumus veica aizrautīgi, ar prieku, atelpas brīžos pagūstot apskatīt arī četras izstādes un ieturēties pie kopīga pusdienu galda. Pasākuma noslēgumā notika Popiela.

 

Uzvarētāji sievietēm

Līdz 65 gadiem

1. vieta – Dagnija Vētra

2. vieta – Agrita Glazovska

3. vieta – Rita Krūmiņa

No 66–70 gadiem

1. vieta – Antra Trankele

2. vieta – Zeltīte Kristovska

3. vieta – Mārīte Dusa

No 71–75 gadiem

1. vieta – Salomeja Milgensona

2. vieta – Maiga Jēkabsone

3. vieta – Aina Jonuša

No 76 gadiem un vecākas

1.vieta – Erna Kalniņa

2.vieta – Lonija Lībe

3.vieta – Dzidra Āboliņa

 

Vīriešiem

Līdz 65 gadiem

1.vieta – Jānis Ozols

No 66 –70 gadiem

1. vieta – Vilnis Lejasmeijers

2. vieta – Viktors Sanders

No 71–75 gadiem

1. vieta- Ilmārs Kraulis

2. vieta – Jānis Dusa

3. vieta – Jānis Preiss

No 76 gadiem un vecāki

1. vieta – Gunārs Maliņš

2. vieta – Pēteris Krūmiņš

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: