Septembrī iznāks piejūras pilsētu literārā izdevuma “Vārds” piektais numurs, kas akcentē divu lielāko Kurzemes pilsētu - Liepājas un Ventspils literārās aktivitātes, “Rietumu Radio” informēja žurnāla veidotāji.

Jaunākajā “Vārda” numurā varēs lasīt Liepājas un Ventspils literātu darbus, kritiķu recenzijas par jaunākajām grāmatām, intervijas u.c. “Atgādināsim arī par labu literatūru, ko ikvienam būtu vērts izlasīt,” piebilda viena no žurnāla veidotājām, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko. “Šādam literāram žurnālam Kurzemē noteikti jābūt,” uzskata Vensko, atzīstot, ka iesākumā iecere bijusi "trakulīga un radusies laikā, kad savu pastāvēšanu beidza literārais žurnāls “Karogs”".

Jaunākais “Vārds” būs 140 lappušu biezs, un tas iznāks 500 eksemplāru lielā tirāžā. Žurnālu varēs iegādāties "Jāņa Rozes grāmatnīcās", un tas būs pieejams arī bibliotēkās. Precīzs žurnāla iznākšanas datums pagaidām vēl nav zināms.

Žurnāla izdošanu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas un Ventspils pašvaldības, kā arī Kultūras ministrija.

Piejūras pilsētu literārais izdevums “Vārds” akcentē divu lielāko Kurzemes pilsētu - Liepājas un Ventspils literārās aktivitātes, Latvijas Rakstnieku savienību un nozari kopumā, popularizē rakstnieku, tulkotāju un jauno autoru darbus, kā arī sadarbojas ar rakstnieku organizācijām citās valstīs ap Baltijas jūru.

Šogad iznākuši jau divi literārā žurnāla “Vārds” numuri. Pirmais izdevums iznāca 2011.gadā.

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: