Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa pieņēmusi lēmumu Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citām Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrībām uzlikt pienākumu atlīdzināt Aivaram Lembergam izdevumus 270 000 mārciņu apmērā.

Šī ir tikai daļa no kopējiem izdevumiem, pārējā summa tiks aprēķināta tiesas noteiktajā kārtībā.

 

Vienlaikus Anglijas Apelācijas tiesa noraidīja prasītāju lūgumu atļaut iesniegt kasācijas sūdzību Lordu palātai. Tagad prasītājiem atliek vienīgi lūgt atļauju pašai Lordu palātai, bet Aivara Lemberga advokāti uzskata šādas atļaujas sniegšanu par apšaubāmu, jo apelācijas instances tiesas lēmums ir stingrs un viennozīmīgs, turklāt Anglijā pastāv nesena tiesu prakse līdzīgās lietās. Lordu palātas lēmums varētu būt zināms līdz jūlija beigām.

 

2011.gada pavasarī Anglijas Augstā tiesa pieņēma lēmumu par iesaldēšanas rīkojumu pret Aivara Lemberga aktīviem, pamatojoties uz Latvijas Kuģniecības 30 meitas sabiedrību celto prasību par it kā prettiesisko frakta līgumu slēgšanu. Iesaldēšanas rīkojums tika pieņemts, neanalizējot, vai Anglijas tiesai vispār ir jurisdikcija pār atbildētāju, Latvijas pilsoni. Tāpēc Aivars Lembergs iesniedza pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu un iesaldēšanas rīkojuma atcelšanu.

 

Aivars Lembergs apstrīdēja Anglijas un Velsas tiesas jurisdikciju šajā prasībā, kuru apmierināja gan pirmās instances, gan apelācijas instances tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: