Projekta „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros Ventspils Digitālajā centrā tiks rīkotas apmācības senioriem, kuras sāksies jau jūnijā.

Apmācībās būs iespējams apgūt svarīgākās zināšanas par datoriem un to programmām, kā arī saņemt sertifikātu, kas apliecinās iegūtās prasmes.

 

„Pieslēdzies, Latvija!” ir sociālās iniciatīvas projekts, kas norisinās jau piekto gadu un kas īsteno dažādus pasākumus, lai sniegtu nepieciešamās digitālās prasmes cilvēkiem vecumā pēc 50 gadiem. Šī projekta ietvaros Ventspilī tiks organizētas datorapmācības trīs līmeņos. Pirmajā līmenī būs iespējams saņemt pamatzināšanas, piemēram, uzzināt, kas ir datorpele un kā ar to var pareizi lietot. Savukārt pēdējā, trešajā līmenī tiks iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

 

Apmācības notiks trīs dienas Ventspils Digitālā centrā - no plkst. 9:00 līdz 12:00. Pirmā līmeņa grupa nodarbības sāks 17. jūnijā, otrā līmeņa grupa 26. jūnijā, bet trešā līmeņa kurss tiks īstenots augustā.

 

Līdz 2013. gada nogalei Digitālais centrs plāno apmācīt 80 cilvēkus, tāpēc aicina visus interesentus, kas ir jau sasnieguši 50 gadu vecumu, pieteikties uz bezmaksas datora lietošanas apmācībām, zvanot pa tālruni 63607607 vai arī piesakoties klātienē Digitālajā centrā Akmeņu ielā 3, Ventspilī. Piesakoties jānorāda iepriekšējā sagatavotība datora lietošanā – ir vai nav priekšzināšanas. Tiklīdz būs nokomplektētas grupas 14 cilvēku sastāvā, apmācības tiks uzsāktas.

 

Apmācību ietvaros tiks sniegta arī informācija par pilsētā izvietotajiem informatīvajiem ekrāniem ar programmu SEED.

 

Vairāk informācijas projekta mājaslapā: www.piesledzieslatvija.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: