Ventspils pašvaldība ar šī gada pirmo jūliju palielinās ikmēneša sterilizējamo kaķu skaitu, kas nu jau būs 6 kaķi mēnesī.

Līdz šim p/i „Komunālā pārvalde” organizēja 4 klaiņojošo kaķu sterilizēšanu mēnesī, taču atsaucoties uz iedzīvotāju aicinājumiem, šis skaits tiks palielināts par divi. Ņemot vērā, ka kaķi meklējas divas reizes gadā un katrā metienā kaķenes dzemdē caurmērā no 2 līdz 5 kaķēniem, sterilizējot 4 kaķus katru mēnesi, gada laikā populācijas pieaugums tiek samazināts par 192 līdz 480 kaķiem, kas ir ievērojams skaits pilsētai. Palielinot sterilizējamo kaķu skaitu līdz 6 kaķiem mēnesī, populācijas pieaugums tiks mazināts par 288 līdz 720 kaķiem gadā.

 

Taču arī palielinot sterilizēto kaķu skaitu, problēma netiks pilnībā atrisināta, jo liels skaits no pilsētas klaiņojošajiem kaķiem ir dislocēti privātos nekustamajos īpašumos, kas nozīmē, ka kaķiem ir sava adrese un ar to izķeršanu un sterilizēšanu jānodarbojas mājas īpašniekam vai tās pārvaldniekam.

 

Dzīvojamo māju iedzīvotāji tiek aicināti šo problēmu risināt savā starpā runājot un uzzinot visu mājas iedzīvotāju kopīgo viedokli par dzīvniekiem. Ja vairums dzīvojamās mājas iedzīvotāju būs par bezsaimnieku dzīvnieku izķeršanu, tad pārvaldnieks to organizēs.

 

Šī problēma rodas cilvēku bezatbildības un vieglprātības dēļ, tāpēc „Komunālā pārvalde” aicina vērsties tieši pie tiem cilvēkiem, kas pieradina un baro kaķus jums tuvējā rajonā. Cilvēki, kas baro kaķus privātmājās, drīzāk uzklausīs tieši kaimiņu un līdzcilvēku ieteikumus, nevis pašvaldības iestāžu viedokli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: