Starp trim jaunajiem sportistiem, kas izvēlēti par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes karognesējiem, ir arī ventspilnieks Edgars Berķis.

No 31. maija līdz 10. jūnijam ikvienam bija iespēja balsot par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes jaunajiem sportistiem, kuri tika izvirzīti nominācijai “Rītdienas zvaigznes”. Balsojumā piedalījās 2403 olimpiādes mājas lapas portāla draugiem.lv apmeklētāji.

Karogu atklāšanas ceremonijā 13. jūnijā Ventspilī nesīs “Daugavas Sporta nama” komandas basketbolists Artūrs Strautiņš no Rīgas, kurš balsojumā ieguva 336 balsis. Otro vietu pēc balsu skaita ieņēma viens no labākajiem Latvijas lodes grūdējiem Edgars Berķis no Ventspils ar 331 balsi, bet trešā ar 318 balsīm ir Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas audzēkne, šķēpmetēja Anete Kociņa no Salacgrīvas. Kopumā olimpiādes lapu apmeklējuši vairāk nekā 42 tūkstoši portāla lietotāju.

Šogad pirmo reizi Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes vēsturē tika izveidota nominācija “Rītdienas zvaigznes”, lai sniegtu iespēju jaunajiem sportistiem nest Olimpisko karogu atklāšanas ceremonijā. Tas ir īpašs pagodinājums un atzinība ikvienam – gan jaunajiem, gan profesionālajiem sportistiem. Valsts karoga ienešana lielajā Olimpiādē ir liels pagodinājums sportistam un papildus atzinība par viņa profesionālajiem sasniegumiem sportā.

Nominācijai “Rītdienas zvaigznes” tika izvirzīti 24 jaunie sportisti no dažādām Latvijas pilsētām: Rīgas, Jūrmalas, Ventspils, Liepājas, Salacgrīvas, Cēsīm, Valmieras, Valkas, Līvāniem, Jēkabpils un Riebiņu novada.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde šovasar norisināsies no 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī. Jaunie sportisti sacentīsies 26 Olimpiskajos sporta veidos, kur 17 no tiem notiks Ventspilī, astoņi Liepājā, kā arī pa vienam Brocēnos, Jūrmalā un Ventspils novada Usmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: