Ventspils Amatu māja, Tirgus laukums un Latviešu biedrības nams iekļauti 2010. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu programmā.

Skati foto no atklāšanas pasākumiem. 

2010. gada Eiropas kultūras mantojuma dienās 11.-12. septembrī, kas šogad veltītas tēmai "Kultūras mantojums – mūsdienu izaicinājums", iekļauti 48 objekti no visas Latvijas, kas izvēlēti ar mērķi īpaši uzsvērt domu, ka mūsu dzīves kvalitāti visvairāk ietekmē spēja izprast vidi, aktīvi reaģēt uz apkārt notiekošo, saglabāt vērtības, turpināt to, kas vietai ir raksturīgs un īpašs, kā arī radīt jaunas vērtības.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija 2010. gada  Eiropas kultūras mantojuma dienu objektu sarakstā ir iekļāvusi arī trīs Ventspils pilsētas objektus - Amatu māju, Vecpilsētas tirgus laukumu un Ventspils Latviešu biedrības namu (Ventspils Jaunrades namu).     

 

Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa sadarbībā ar Eiropas kultūras mantojuma dienu sarakstā iekļauto objektu saimniekiem aicina ventspilniekus un pilsētas viesus apmeklēt 2010. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu objektus un pasākumus Ventspilī: 

 Vecpilsētas Tirgus laukumā

  • 11. septembrī -  plkst  10.00 – 10.30  - Eiropas kultūras mantojuma dienu Ventspilī  atklāšana  (pie Kariljonu pulksteņa).

Amatu mājā (Skolas ielā 3)  

        11.septembrī-

  • plkst 10.45. – mājas apskate ēkas rekonstrukcijas/ restaurācijas projekta autora Ērika Cērpiņa vadībā;
  • plkst  11.00. -12.30 (13.00) nodarbības vēsturiskajā skolas klasē, lekciju tēmas:Vēsturiskā Ventspils tirgus laukuma rekonstrukcija no ieceres līdz realizācijai – respekts pret vēsturi un mūsdienīgs izaicinājums (lektors -  rekonstrukcijas projekta autors,  arhitekts Ēriks Cērpiņš); Logs vecā mājā. Vēsturisks, autentisks,  rekonstruēts, saglabāts, restaurēts, atjaunots, jauns, groplogs, oderlogs, pakešu logs, koka, plastmasas vai metāla logs... (lektors dr.arh. Ilmārs Dirveiks);

11. un 12. septembrī  no plkst 10.00 līdz 18.00 Amatu māja atvērta apskatei (ieeja bez maksas).

Ventspils latviešu biedrības namā (Ventspils jaunrades namā) Maiznieku ielā 11

     

11.septembrī

  • plkst 13.30 – organizēta interesentu nama apskate pilsētas galvenās arhitektes Daigas Dzedones un galvenās arhitektes vietnieces vēsturiskās pilsētvides jautājumos Ingas Apmanes vadībā;
  • plkst 14.00 - seanss planetārijā (apskates dalībniekiem);

 

11. un 12. septembrī - no plkst 10.00 līdz 19.00  nams darba laikā atvērts  apskatei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: