No 2014. gada jūnija algas nodokļu grāmatiņa būs tikai elektroniska dokumenta formā.

Algas nodokļa grāmatiņa būs pieejama, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, un to uzturēs VID, paredz šodien valdībā pieņemtie valdības noteikumi.

Paredzēts, ka VID piešķirs grāmatiņu, izveidojot jaunu ierakstu VID Nodokļu informācijas sistēmā.

Ieviešot elektronisku algas nodokļa grāmatiņu, informācija par personai piemērojamiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumiem tiks nodrošināta elektroniski.

Šodien pieņemtā kārtība paredz, ka nodokļa maksātājam elektroniski jāiesniedz VID iesniegums par algas nodokļa grāmatiņas piešķiršanu, paziņojums par apgādībā esošām personām un informācija, kas apliecina nodokļa maksātāja tiesības uz nodokļa atvieglojumiem. Paredzēts, ka iesniegumu varēs iesniegt VID klientu apkalpošanas centrā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, ja nepieciešams, izmantojot datoru ar interneta pieslēgumu un VID konsultanta palīdzību. Paredzēta arī iespēja, ka nodokļu maksātājs dokumentus un iesniegumu ar informāciju par grāmatiņas iesniegšanu ienākuma gūšanas vietā var iesniegt arī papīra formā VID.

Plānots, ka VID mājaslapā tiks ievietota informācija, kādas ziņas par nodokļu atvieglojumiem nav VID rīcībā un tādējādi jāiesniedz pašai fiziskai personai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: