Pašvaldības SIA ŪDEKA investīciju projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta ietvaros parakstījusi būvdarbu līgumu par ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju un paplašināšanu, kā arī būvuzraudzības līgumu septiņiem papildu objektiem, kurus Ventspilī plānots īstenot šogad.

Realizējot projekta trešo kārtu, tā sākuma posmā veikto iepirkumu rezultātā izdevies ietaupīt 0,9 miljonus latu (bez PVN). Par šo ietaupīto finansējumu šajā gadā ir iespēja veikt ūdenssaimniecības sakārtošanu vēl septiņos papildu objektos.

 

Šogad noslēdzošajā projekta posmā pavisam kopā paredzēts veikt ūdenssaimniecības sakārtošanai nepieciešamos būvdarbus 14 objektos, būvdarbu līgumi par septiņiem no tiem noslēgti jau pērn, savukārt iepirkumu rezultātā tiesības veikt būvdarbus septiņos papildu objektos ieguva un līgumu ar Ūdeku šo trešdien parakstīja SIA Ostas celtnieks, būvuzraudzību papildu objektiem nodrošinās esošie būvuzraugi no SIA Lakalme.

 

Papildus jau uzsāktajiem būvdarbiem jūnijā darbi sāksies un līdz gada beigām tiks pabeigti šādos ielu posmos:

  • Mazirbes iela,
  • Ostgalā – Kapteiņu iela (Līvu–Kroņa),
  • Ostgalā – Austrumu iela,
  • Ostgalā – Zvejnieku iela,
  • Sporta iela,
  • Sanatorijas iela (no P. Stradiņa ielas līdz Sanatorijas ielai nr. 2),
  • sadzīves kanalizācijas kolektora renovācija Jūras ielā (Kuldīgas–Brīvības).

Ventspils pašvaldības vadības mērķtiecīgā pieeja pilsētas infrastruktūras sakārtošanā nodrošina kompleksu ielu būvdarbu veikšanu četros objektos (Mazirbes iela, Kapteiņu iela (Līvu–Kroņa), Zvejnieku iela, Sporta iela), kur vienlaikus ar ūdenssaimniecības sakārtošanu tiks veikta arī ielu seguma atjaunošana, nomaļu un apgaismojuma sakārtošana, kā arī citi labiekārtošanas darbi.

 

Īstenojot plānoto, šogad tiks veikta ūdensvada tīklu rekonstrukcija aptuveni 2,9 km garumā un sadzīves kanalizācijas tīklu rekonstrukcija aptuveni 3 km garumā. Iespēju pieslēgties centralizētai ūdenssaimniecības sistēmai un saņemt kvalitatīvu dzeramo ūdeni šogad iegūs vēl 36 mājsaimniecības, kā arī tiks atjaunoti 33 esošie mājsaimniecību pieslēgumi.

 

Lielākais Ventspils iedzīvotāju ieguvums, realizējot šo projektu, ir kvalitatīvs dzeramais ūdens no krāna un iespēja sadzīves kanalizāciju novadīt kopējā kanalizācijas tīklā, tādējādi veicinot arī apkārtējās vides saudzēšanu.

 

Plašāka informācija par ielu posmiem un būvdarbu periodiem šim gadam pieejama mājaslapā www.udeka.lv,sadaļā ES projekti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: