Pateicoties ventspilnieku ierosinājumiem, Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes talismani – teliņš un telīte, kuri priecēs dalībnieku un apmeklētājus – tikuši pie vārdiem – Venta un Vents.

Ar talismaniem plašāku sabiedrību iepazīstināsim preses konferencē, kas notiks otrdien, 4.jūnijā, plkst. 16:00 Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā. Teliņa un telītes vizuālā izskata autore ir māksliniece Ināra Liepa, kura šuvusi talismanus – gotiņas arī Latvijas I un II Olimpiādēs.

 

Kā iespējamie Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes talismanu vārdu varianti tika ieteikti Slava un Uzvara, Zvaigznīte un Stariņš, Vents un Venta, Vence un Ventis, Spars un Veiksme u.c.

Šobrīd savu dalību Olimpiādē ir apstiprinājušas 75 pašvaldības no visas Latvijas, kuras pārstāvēs gandrīz 2500 dalībnieki.

Sporta talismani ir neatņemama sporta un arī pasaules olimpisko spēļu daļa. Pirmo reizi olimpiskais talismans parādījās XIX Olimpiskajās spēlēs Mehiko 1968.gadā, bet īstā talismanu popularitāte sākās četrus gadus vēlāk 1972. gadā Minhenē ar sunīti Valdi.

 

Kā jau iepriekš ziņots, Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiks no 13. līdz 15.jūnijam. Olimpiādē sportisti sacentīsies 26 sporta veidos, sacensības norisināsies Ventspilī, Liepājā, Jūrmalā, Brocēnos un Usmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: