No 7. līdz 10.jūnijam Baltijas jūrā norisināsies vienas no lielākajām jūras militārām mācībām „BALTOPS 2013”, kur dalību plāno 35 karakuģi no 13 dažādām valstīm.

Mācību sākums un pirmsmācību konference notiks Ventspilī. Ventspils ostā norisināsies mācību krasta fāze, kurā no 7. līdz 9.jūnijam piedalīsies astoņi NATO un programmas „Partnerattiecības mieram” (Partnership for Peace, PfP) dalībvalstu karakuģi.

 

Saskaņā ar noteikto starptautisko jūrniecības militāro procedūru un etiķeti 7.jūnijā plkst. 14:30 karakuģu komandieri dosies pieklājības vizītē uz Ventspils pilsētas domi, kur tiksies ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Didzi Ošenieku.

 

Savukārt piecus no minētajiem kuģiem Ostmalā, Ostas ielas promenādē, pretī Livonijas ordeņa pilij iedzīvotāji varēs aplūkot. Apskatāmi būs Jūras spēku flotiles štāba un apgādes kuģi A-53 „Virsaitis” un patruļkuģi P-07 „Viesīte”, kā arī Somijas Jūras spēku kuģi „Pohjanmaa 01” un Zviedrijas Karalisko Jūras spēku kuģi „Stockholm K11”. Savukārt Dānijas Karalisko Jūras spēku kuģis „Absalon L16” būs apskatāms ostas 37.piestātnē.

 

Kuģi būs apskatāmi 8. jūnijā no plkst. 13 līdz plkst.16 un 9. jūnijā no plkst. 11 līdz plkst. 14. Savukārt 8. jūnijā plkst.14 Promenādē un 9.jūnijā plkst.13 Dzirnavu laukumā pilsētas iedzīvotājus un viesus aicinām uz koncertu, kurā uzstāsies ASV Jūras spēku Ņūorleānas stila pūtēju orķestris "Topside" un Nacionālo bruņoto spēku saksofonu kvartets. Koncertā, kas ilgs aptuveni 50 minūtes, orķestri individuāli un kopā izpildīs gan ASV, gan latviešu komponistu skaņdarbus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: