Ventspils mērs Aivars Lembergs ir gandarīts par vēlēšanu iznākumu Ventspilī, kur viņa vadītā partija "Latvijai un Ventspilij" ieguvusi 69,44% jeb 7214 vēlētāju balsis.

"Būtu grēks teikt, ka neesmu apmierināts ar vēlēšanu rezultātu, jo vairāk tāpēc, ka septiņarpus mēnešu garumā notika plaša negatīva nomelnošanas kampaņa, kurā vistiešākā veidā piedalījās Valda Dombrovska (V) valdība ar [vides aizsardzības un reģionālās attīstības] ministru Edmundu Sprūdžu (RP), tāpat arī Saeimas "Vienotības" deputāti Lolita Čigāne, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs. Ne pret vienu citu nekas tāds nav bijis. Šajā kontekstā gandrīz 70% atbalsts mūsu partijai liecina, ka ventspilnieku vairākuma acīs mūs pat ar meliem nevar aptumšot," atzina Lembergs.

Komentējot iespējamo sadarbību ar pārējām domē iekļuvušajām partijām, Lembergs atzina, ka ar deviņām deputātu vietām "Latvijai un Ventspilij" ir nodrošināts vairākums, taču tā ir gatava konstruktīvai sadarbībai ar citām partijām. Tiesa, ar abiem domē iekļuvušajiem RP pārstāvjiem Aivi Landmani un Vladislavu Šafranski sadarbība neesot iespējama, jo viņi balsojot pēc pasūtījuma, uzskata Lembergs, un aiz viņiem stāvot "kazahi un Ostaps Benders" - ar pēdējo Lembergs domā Šveices advokātu Rudolfu Meroni. "Mēs nevaram sadarboties ar deputātiem, kuri balso pret bērnudārziem un pret bērnu rotaļu laukumiem," piebilda Lembergs.

Lembergs pieļāva, ka ar abiem pārējiem domē ievēlētajiem deputātiem - Daci Kornu (V) un Vitaliju Trusceviču (SC) - sadarbība varētu būt iespējama: "Vismaz es tā gribu cerēt."

Kā ziņots, Ventspilī pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu ir guvusi pašreizējā pilsētas mēra Lemberga partija "Latvijai un Ventspilij", par kuru nobalsojuši 69,44% jeb 7214 vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti. Pašvaldību vēlēšanās pirms četriem gadiem vēlētāju atbalsts Lemberga partijai bija nepilni 60%.

Par "Reģionu aliansi"/Reformu partiju ir nobalsojuši 10,97%, bet par "Vienotību" - 7,98% balsstiesīgo vēlētāju. Piecu procentu vēlēšanu barjeru šajā pašvaldībā pārvarēja arī SC, kas ieguvis 5,39% vēlētāju atbalstu.

Savukārt Ventspils pilsētas domē nav iekļuvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 3,64% balsu, bet vismazāko atbalstu - 1,19% - no vēlētājiem saņēma "Tautas kontrole".

Kopumā Ventspilī ir nobalsojuši 10 245 balsstiesīgie vēlētāji.

Par Lembergu vēlētāji ir ievilkuši 4128 plusiņus, un viņš saņēmis arī 612 svītrojumus. Lemberga vadītajai partijai domē būs deviņas vietas, "Reģionu aliansei"/Reformu partijai - divas vietas, bet "Vienotībai" un SC būs attiecīgi pa vienai vietai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: